Stoppi Fimean alueellistamiselle

- Lääkelaitoksen alueellistaminen ei saa olla itsetarkoitus. Politiikassa on päinvastoin kunniakasta perääntyä silloin, kun tosiasiat sitä vahvasti puoltavat, toteaa kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) blogissaan.

Sarkomaan mukaan Lääkelaitoksen eli nykyisen Fimean osalta tosiasiat puhuvat yksiselitteisesti pakkosiirrosta luopumisen puolesta.

Hän muistuttaa, että Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean alueellistamispäätös Helsingistä Kuopioon tehtiin "poikkeuksellisen kovan kohun ja kritiikin saattelemana". Sarkomaa valittiin eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä.

- Kaikista varoituksista huolimatta vastaava ministeri, keskustalainen (Liisa) Hyssälä vei pakkosiirtopäätöksen loppuun asti.

Fimean johto tekee parhaillaan yhdessä henkilöstön kanssa ehdotusta siitä, miten laitoksen toiminta ja lääketurvallisuus taataan.

Sarkomaa on tänään jättänyt kirjalliset kysymykset Fimean toiminnan turvaamisesta ja alueellistamispäätöksen pysäyttämisestä sekä alueellistamispolitiikan uudelleenarvioinnista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Fimean pääluottamusmies kehuu ratkaisua vapauttavaksi