Stubb: Hallitukselta on puuttunut jämäkkyyttä

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) myöntää, ettei hallitus ole aina ollut niin jämäkkä kuin olisi tarvinnut. Hän sanoo kantavansa vastuun tilanteesta.

- On asioita, joita olisi voinut tehdä huomattavasti paremmin, huomattavasti jämäkämmin ja huomattavasti nopeammin, Stubb sanoi toimittajille kokoomuksen puoluekokouksen yhteydessä.

Stubb toteaa kokoomuksen lähtevän ensi kevään vaaleihin haastajan asemasta. Ylen eilen julkaiseman mielipidemittauksen mukaan kokoomuksen kannatus on enää 17,3 prosenttia. Keskusta on kaukana edellä 26,7 prosentin kannatuksella.

- Meillä on erittäin kova taistelutahto. Tällä hetkellä on aivan selvää, että keskusta on ennakkosuosikki. Jokainen äänestäjä joka uurnille lähtee tekee valinnan uuden ja vanhan, modernin ja vanhanaikaisen, kansainvälisen ja sulkeutuneen Suomen puolesta tai sitä vastaan, Stubb sanoi toimittajille.

Stubb pyrki valamaan taistelutahtoa kokoomuksen joukkoihin iltapäivällä puoluehallituksen kokouksessa.

- Ennen vaaleja on pystyttävä entistä kovemmin näyttämään, mitä oma politiikka tuottaa. Olemme nyt haastajia, innokkaita ja nälkäisiä, Stubb vakuutti vaitonaiselle salilliselle kokoomusväkeä.

Pääministeri mietti kesällä vakavasti hallituksen hajottamista, kertoo Helsingin Sanomat.

- Mietin asiaa sekä ennen kesän hallitusneuvotteluja että niiden jälkeen ennen budjettiriihtä, Stubb sanoo lehdelle.

Hallituksen hajottaminen olisi todennäköisesti johtanut uusiin vaaleihin. Stubb sanoo lehdelle, että hajottaminen kesällä olisi voinut olla fiksua vaalitaktisista syistä.

Kokoomuksen kannatus on laskenut kesästä roimasti. Stubb ei silti kadu päätöstä pitää hallitus koossa. Hän korostaa, että hallituksen kaatuminen kesällä olisi johtanut Suomen poliittiseen ja taloudelliseen epävakauteen.

Stubb kertoo pohtineensa asiaa lähinnä kokoomuksen sisällä. Suurin paine tuli kuitenkin ulkoa.

- Silloin tuli joka suunnalta viestiä, että hajota hallitus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.