Stubb: Juncker ymmärtää suomalaisten maitoraivoa

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) odottaa komissiolta vastausta Suomen maitotuista ennen joulua. Stubb keskusteli asiasta komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin kanssa Brysselissä.

- Hän tiedostaa erittäin hyvin, kuinka vihaisia suomalaiset ovat, koska hän oli valmis keskustelemaan tästä kysymyksestä heti ensimmäisenä aiheena, Stubb kertoi Brysselin-vierailunsa päätteeksi.

Stubb sanoi odottaneensa, että maitotuet voitaisiin nostaa esille viimeisenä keskusteluaiheena. Maidontuottajien pakotekorvaukset ovat Suomelle ennen muuta periaatteellinen kysymys.

Keskustelujen pääaiheena oli Junckerin lupaama 300 miljardin euron investointipaketti. Baltian maille myönnetty maidon tukipaketti on kooltaan vajaat 30 miljoonaa euroa.

Suomi on toistaiseksi jäänyt ilman maitotukea, koska komission mielestä tuottajahintojen pudotus ei ole Suomessa riittävän merkittävä.

Junckerin lisäksi Stubb tapasi komission muuta johtoa, Euroopan parlamentin puhemiehen Martin Schulzin sekä Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin.

Puolalainen Tusk aloitti tehtävässä tällä viikolla. Stubb ehätti tapaamaan hänet EU-maiden johtajista ensimmäisenä.