Stubb: "Minut ja Janin erottaa vain taskuliina"

Kun paneelikeskustelun aiheena on työ, kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaita on vaikea erottaa toisistaan. Oulussa kampanjansa tänään aloittaneet Paula Risikko, Jan Vapaavuori ja Alexander Stubb toistelivat kilvan kannattavansa työn tekemisen ja teettämisen kannattavuutta ja yrittäjyyden tukemista. Erityisesti Vapaavuoren ja Stubbin puheenvuorot olivat niin samankaltaisia, että Stubb äityi vitsailemaan asiasta.

- Minut ja Janin erottaa vain se, että minulla on taskuliina ja Janilla ei.

- Ja minulla on sukkahousut, heitti Risikko.

Merkittävin mielipide-ero tuli esiin kysymyksessä ammattiyhdistysliikkeen roolista. Risikko puolusti kolmikantaa, jossa työntekijät, työnantajat ja hallitus yhdessä neuvottelevat merkittävistä työelämään liittyvistä päätöksistä.

- Nykymalli säilyttää yhteiskuntarauhan.

Stubbin mielestä työelämän muuttumisen myötä on siirryttävä keskitetyistä palkkaratkaisuista paikallista sopimista kohti.

- Mutta ei nykysysteemikään huono ole, Stubb pehmensi.

- Paikallisen sopimisen merkitys tulee väistämättä kasvamaan, jatkoi Vapaavuori. Hänen mukaansa kolmikantamallissa on menty liian pitkälle.

Kokoomus 2015 -kiertue pysähtyy kuudessa kaupungissa ja päättyy Helsinkiin 2. kesäkuuta. Uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa 14. kesäkuuta.

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat ovat Ylen kyselyssä hyvin tasaväkisiä. Yle kysyi kokoomuksen yhdistysten puheenjohtajilta, keitä he äänestäisivät puolueen puheenjohtajaksi.

Paula Risikkoa kannatti 33, Jan Vapaavuorta 27 ja Alexander Stubbia 22 prosenttia vastanneista. Yhdistysten äänimäärät huomioituna kaikilla on yhtä suuri kannatus.

Puheenjohtajan valitsevat puoluekokousedustajat. Kolme neljästä vastanneesta ilmoitti osallistuvansa puoluekokoukseen äänivaltaisena puoluekokousedustajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hämeen Sanomat: Pietikäinen ei lähde kokoomuksen puheenjohtajakisaan

Vapaavuoren tueksi kolme uutta kansanedustajaa

Pj-ehdokas Risikko: Olen perinteisempien arvojen kannattaja

Stubb: Silloin mennään, kun isänmaa kutsuu