Stubb: Päätökset pantava toimeen ja kaikki kivet käännettävä

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan hallituksen loppukaudelle on taloudessa kaksi päätehtävää. Stubb sanoi Politiikan toimittajien aamiaistilaisuudessa, että hallituksen on ensiksi pantava toimeen tehdyt päätökset. Ne koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamista, kuntien tehtäviä, lainsäädäntöä eläkeratkaisusta ja infra- eli muun muassa tie- ja rautatieinvestointeja.

- Numero kaksi on täydentävä lisäbudjetti parin viikon sisällä, ja siinä yritetään kääntää ihan jokainen kivi. Tässä sanoisin, että odotukset alas, ja toivottavasti tulee yllätyksiä, Stubb sanoi.

Suomen talouden saamiseksi kasvuun kolmas vaihe on Stubbin mielestä yhteisymmärrys talouden tilanteesta seuraavissa hallitusneuvotteluissa.

Stubb ei näe tulevissa eduskuntavaaleissa mahdollisuutta eri hallitusvaihtoehtojen esittämiseen etukäteen. Syynä on puoluekentän pirstaleisuus.

- Tilannekuva eri puolueissa vähän vaihtelee. Mitä enemmän on hallitusvastuuta, varmaan sen parempi se tilannekuva kokonaisuudessaan on. Mutta Suomi ei ole vielä valmis valitettavasti alliansseihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.