Stubb: Talouden kääntäminen vie joka tapauksessa vuosia

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan Suomen talouden kääntäminen nousun tielle vie joka tapauksessa vuosia. EU-komission eilen julkistama ennuste povasi Suomelle edelleen heikkoa kehitystä.

- Meillä on ollut kuusi laihaa vuotta, ja Suomen saaminen takaisin nousun tielle tulee vielä kestämään muutaman vuoden, riippumatta siitä, kuka istuu hallituksessa, Stubb sanoi STT:lle eduskunnassa.

Pääministerin mukaan lyhyen aikavälin lisätoimia on syytä miettiä sen lisäksi, että jo päätetyt pannaan toimeen. Lisäksi tarvitaan pidemmän aikavälin ratkaisuja, jotka eivät tepsi muutamassa viikossa tai kuukaudessa.

- Pitkällä aikavälillä on rakennettava pelastautumisstrategia suomalaiselle hyvinvointiyhteiskunnalle.

Uusimmat

Kotimaa

Uutisanalyysi: Vähennetäänkö vai lisätäänkö poliisikoulutusta? Hallituksella ja Polamkin rehtorilla asiasta eri näkemys

Kompostointitarkastuksessa tsekataan, että kaikki on kunnossa – katso video

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – PAMin uusi puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen: "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Helsingin Sanomien selvitys: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja

Hovioikeus ratkaisee tänään, syyllistyikö solvauksia laukonut Ilmavoimien eversti rikoksiin – myös ex-komentajan jälkitoimet puntarissa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.