Sukellusonnettomuudessa menehtynyt oli Kuopiosta

Ruotsissa sukellusonnettomuudessa loppiaisviikonloppuna menehtynyt nainen oli Kuopiosta.

Hän oli koulutukseltaan hätäkeskuspäivystäjä ja toimi opettajana myös Pelastusopistolla Kuopiossa.

Keski-ikäinen nainen oli harrastanut tekniikkasukellusta jo pidempään ja häntä pidettiin kokeneena sukeltajana myös luolissa. Hän oli mukana suomalaisessa ryhmässä, joka vieraili sukeltamassa Tuna-Hästbergsin kaivoksessa Ruotsin Borlängessä.

Suomalaiset olivat sukeltaneet kaivosalueella jo useita kertoja. Sunnuntain sukelluksella nainen joutui vaikeuksiin noin 400 metrin päässä luolan suuaukosta ja hän menetti tajuntansa. Häntä ei saatu pelastettua, vaan naisen todettiin menehtyneen luolaan ja pelastusyritykset lopetettiin sunnuntaina iltapäivällä.

Onnettomuuspaikka oli ensitietojen mukaan noin 20 metrin syvyydessä.

Sukellusonnettomuuden tutkinnasta vastaa Ruotsin poliisi. Tukholmasta paikalle hälytettyjen meripoliisin sukeltajien oli tarkoitus etsiä ja nostaa menehtynyt nainen luolastosta maanantain aikana.

Tuna-Hästbergin kaivos on tunnettu matkailukohde, joka on seikkailuyrityksen käytössä. Yritys järjestää luolassa sekä kuivan maan kävelyjä että sukellusmahdollisuuden hyvin syvälle.

Käytöstä poistetussa kaivoksessa on useita kilometrejä naruin luoliin merkittyjä sukellusreittejä ja kirkas vesi, jossa on hyvä näkyvyys.

Suomalaisia tekniikkasukeltajia on käynyt Tuna-Hästbergissä viime vuosina vuosittain.

Armeijan sukeltajat nostavat Ruotsissa kuolleen kuopiolaisnaisen kaivoksesta: "Tämä on traaginen onnettomuus"

Suomalaisnainen kuoli sukellusturmassa kaivoksessa Ruotsissa

Uusimmat

Kotimaa

Radion uusia toimilupia myönnettiin 68 -Mediatalo Keskisuomalaiselle ja Karjalaiselle uusina toimijoina useita lupia

Tietolähdetoiminnan ongelmista kerrottiin "jokaiseen paikkaan", sanoo Aarnion ex-alainen Rainiala

Miesjoukko raiskasi 19-vuotiaan naisen Seinäjoella – neljälle ehdotonta vankeutta

Ex-oppilaiden mukaan Bjurström tiesi tanssikoulunsa opettajan lähentelystä, mutta puuttuminen kesti – Bjurström vastaa syytöksiin

Maineikkaan tanssikoulun ex-oppilaat: miesopettajan lähentely jatkui vuodesta toiseen – poliisilla tutkinnassa yhden oppilaan seksuaalinen hyväksikäyttö

Yliopistotutkija voi tienata puolet vähemmän kuin muut korkeakoulutetut – valtaosa nuorista tutkijoista huolissaan urastaan

Suomen Yrittäjien kampanja ei vaikuttanut Yleisen työttömyyskassan jäsenmäärään mitenkään – Kassan omalla markkinoinnilla isompi merkitys kuin työmarkkinariidoilla

Ministeriön ylijohtaja tiukkana: "Sairaalayhtiöt voivat olla laittomia"

Virkarikoskäräjillä kuultavana Aarnion alaisena työskennellyt Petri Rainiala

Helsingin yliopisto loikkasi yliopistovertailussa, joka mittaa valmistuvien työllistymistä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.