Sukellusonnettomuudessa menehtynyt oli Kuopiosta

Ruotsissa sukellusonnettomuudessa loppiaisviikonloppuna menehtynyt nainen oli Kuopiosta.

Hän oli koulutukseltaan hätäkeskuspäivystäjä ja toimi opettajana myös Pelastusopistolla Kuopiossa.

Keski-ikäinen nainen oli harrastanut tekniikkasukellusta jo pidempään ja häntä pidettiin kokeneena sukeltajana myös luolissa. Hän oli mukana suomalaisessa ryhmässä, joka vieraili sukeltamassa Tuna-Hästbergsin kaivoksessa Ruotsin Borlängessä.

Suomalaiset olivat sukeltaneet kaivosalueella jo useita kertoja. Sunnuntain sukelluksella nainen joutui vaikeuksiin noin 400 metrin päässä luolan suuaukosta ja hän menetti tajuntansa. Häntä ei saatu pelastettua, vaan naisen todettiin menehtyneen luolaan ja pelastusyritykset lopetettiin sunnuntaina iltapäivällä.

Onnettomuuspaikka oli ensitietojen mukaan noin 20 metrin syvyydessä.

Sukellusonnettomuuden tutkinnasta vastaa Ruotsin poliisi. Tukholmasta paikalle hälytettyjen meripoliisin sukeltajien oli tarkoitus etsiä ja nostaa menehtynyt nainen luolastosta maanantain aikana.

Tuna-Hästbergin kaivos on tunnettu matkailukohde, joka on seikkailuyrityksen käytössä. Yritys järjestää luolassa sekä kuivan maan kävelyjä että sukellusmahdollisuuden hyvin syvälle.

Käytöstä poistetussa kaivoksessa on useita kilometrejä naruin luoliin merkittyjä sukellusreittejä ja kirkas vesi, jossa on hyvä näkyvyys.

Suomalaisia tekniikkasukeltajia on käynyt Tuna-Hästbergissä viime vuosina vuosittain.

Armeijan sukeltajat nostavat Ruotsissa kuolleen kuopiolaisnaisen kaivoksesta: "Tämä on traaginen onnettomuus"

Suomalaisnainen kuoli sukellusturmassa kaivoksessa Ruotsissa