Sukeltaja menehtyi Pieksämäellä

Pahamaineinen Montolan kaivos vaati lauantaina uuden uhrin, kun eteläsuomalainen sukeltaja menehtyi sukelluksella Pieksämäellä. Kaksi sukellusta harrastavaa miestä olivat tulleet varta vasten sukeltamaan hylätylle kaivokselle, kun jotain meni pieleen jo valmisteluvaiheessa.

–Miehet olivat suljetun kierron happijärjestelmän avulla pukemassa pinnan alla ylleen loppuja varusteita, kun toinen miehistä huomasi kaverinsa olevan eloton, Ylikonstaapeli Markku Kuivalainen Etelä-Savon poliisista Pieksämäeltä sanoo.

Hukkuneen vuonna 1968 syntyneen miehen toveri kertoi heidän olleen pinnan alla vain 5-10 minuuttia.

Pelastushelikopteri Ilmarinen oli paikalla 8 minuutissa, millä välin sukeltajatoveri elvytti elotonta ystäväänsä. Mitään ei kuitenkaan enää ollut tehtävissä.

Onkaloinen ja paikoin yli 40 metriä syvä kaivos on ollut sukeltajien suosiossa, mutta vaatinut uhrin aiemminkin. Hallinto-oikeus on kieltänyt sukeltamisen Montolassa, jota käytetään vedenottamona. Kielloista huolimatta se on houkuttanut sukellusharrastajia.

Syksyllä 2008 kaivoksessa menehtyi pieksämäkeläinen 43-vuotias urheilusukeltaja. Ylikonstaapeli Kuivalainen sanoo, että myös lauantaina sukeltaneet miehet olivat konkareita.

–Uhrin toverin mukaan he olivat sukeltaneet satoja kertoja yhdessä.

Poliisi on käynnistänyt kuolinsyytutkimuksen. Tutkinnassa selvitetään myös mikä miesten käyttämässä happijärjestelmässä oli vikana.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.