Sunnuntai kirinyt lauantain rinnalle lottopäivänä

Lotossa siirryttiin kesäkuun alussa lauantailta sunnuntaiarvontaan. Perinteisesti lauantai on ollut ylivoimaisesti vilkkain Loton myyntipäivä, mutta nyt sunnuntai on pikkuhiljaa noussut vahvaksi myyntipäiväksi lauantain rinnalle.

Esimerkiksi viime viikolla (kierros 24/2012) Loton sunnuntaimyynti oli lähes samoissa lukemissa kuin lauantaimyynti.

- Tämän viikon lottoarvonta on nyt kesän neljäs sunnuntaiarvonta. Tähän mennessä jokainen sunnuntai on mennyt aina edellistä paremmin Loton myynnissä. Siinä menee aina hetki, ennen kuin asiakkaat omaksuvat uuden arvontarytmin. Pikkuhiljaa sunnuntaiarvontaan totutaan, jolloin se näkyy myös myynnin jakautumisessa lauantain ja sunnuntain kesken, kertoo arvontapelien tuoteryhmäpäällikkö Marko Aaltonen Veikkauksesta.

Ensimmäisen kerran koko kesän lottoarvonnat siirrettiin sunnuntaille kesällä 2007. Tämän jälkeen sunnuntaiarvonnoissa pidettiin muutaman vuoden tauko, kunnes taas viime kesänä 2011 Lotto siirtyi taas sunnuntaille. Tänä kesänä Loton sunnuntaiarvonnat alkoivat kesäkuun alussa (kierros 22/2012) ja ne kestävät elokuun loppuun (kierros 34/2012) saakka. 1. syyskuuta Lotto palaa jälleen lauantaille.

- Kesä tuo muutoksia ihmisten viikkorytmiin, kun lauantait vierähtävät mökeillä ja kotiin tullaan sunnuntaina. Toisaalta taas sunnuntaista on muutenkin tullut yhä enemmän kauppapäivä perinteisen lauantain rinnalle, ja tämä korostuu etenkin kesällä. Nyt kun Lotto arvotaan vasta sunnuntaina ja peliaikaa on vielä koko sunnuntai, niin pystymme palvelemaan sekä veikkausmyyjiä että asiakkaita paremmin, Aaltonen sanoo.

Lottolähetyksen katsojalukujen kannalta sunnuntai on lauantaita parempi arvontapäivä. Viime kesänä (2011) Loton sunnuntaiarvonnan keskimääräiset katsojaluvut pyörivät 780 000 katsojan paikkeilla. Kesällä 2010 Lotto arvottiin lauantaina, ja tuolloin kesän lottolähetysten keskimääräiset katsojaluvut olivat 530 000 katsojan hujakoilla. Koko viime vuoden katsojakeskiarvo lottolähetyksille oli noin 660 000 katsojaa/lähetys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.