Sunnuntain lumipyry yltää kunnolla vain Savon itäosiin, tiistaina voi tulla kunnon myräkkä

Ilmatieteen laitos on antanut sunnuntaille varoituksen huonosta ajokelistä useaan maakuntaan. Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on paikoin huono Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Lisäksi ajokeli muuttuu huonoksi Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa.

Ilmatieteen laitoksen meteorologi Paavo Korpela kertoo, että Pohjois- ja Etelä-Savossa lumisateet yltävät luultavasti vain maakuntien itäosiin. Lumisateen läntinen reuna kulkee suunnilleen Kuopion kohdalla. Kuopiossa lunta voi sunnuntaina sataa 1-3 senttiä.

Savon itäisimmissä osissa lunta voi sataa useita senttejä, mutta kuitenkin alle kymmenen senttiä. Sadealue väistyy Etelä-Savosta illan aikana ja Pohjois-Savosta yön aikana.

Korpelan mukaan maanantaista on vastaavasti tulossa poutainen päivä. Tiistaina Suomeen saapuu kuitenkin uusi lumisadealue, jonka voi tuoda mukanaan runsaita lumisateita suunnilleen Oulusta alaspäin maan etelä- ja keskiosiin.

- Tiistina voi tulla reilustikin lunta. Yli kymmenen millimetrin kertymät ovat mahdollisia laajoilla alueilla. Matalapaineen, joka sadealueen aiheuttaa, reitti on vielä epävarma. Sitä, mihin kaikista voimakkaimmat sateet sattuvat, ei vielä osata sanoa.