Suomalaisbiopankki tutkimusyhteistyöhön Bayerin kanssa

Suomalainen Auria Biopankki on aloittanut yhteistyön syöpätutkimuksessa lääkejätti Bayerin kanssa. Tavoitteena on uusien tai aiempaa tehokkaampien syöpähoitojen kehittäminen sekä syöpäsolujen molekyyliominaisuuksien tutkiminen. Yhteistyötä tehdään kasvainnäytteiden ja kliinisten tutkimustulosten analysoimiseksi.

Turun yliopiston rehtorin Kalervo Väänäsen mukaan yhteistyö luo mahdollisuuksia syöpään liittyvän uuden tiedon syntymiselle ja aikaisempaa paremman hoidon kehittämiselle potilaille.

- Tämä on erinomainen askel eteenpäin.

Auria Biopankin ovat perustaneet Turun yliopisto ja kolme sairaanhoitopiiriä. Valtaosa biopankin näytteistä on syöpänäytteitä.

Bayerilla on mahdollisuus arvioida biopankin näytteitä syöpähoitojen kehittämiseksi ja niin sanottujen biomarkkereiden löytämiseksi. Biomarkkerit auttavat ymmärtämään, miten lääkeaine vaikuttaa potilaaseen.

Auria Biopankin ja Bayerin yhteistyö on jo toinen viime aikojen merkittävä avaus terveysalalla, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö. Yhdysvaltalainen terveysalan yritys GE Healthcare kertoi tammikuussa keskittävänsä lääketieteen tiedonsiirtoteknologian kehittämisen Helsingin Vallilaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.