Suomalaiset kaahasivat huippunopeutta moottoripyörällä

Liikenneturvallisuus on innostanut suomalaismiehet tavoittelemaan maailmanennätysnopeutta ilokaasuluokan moottoripyörällä. Pohjois-Pohjanmaan Team Force Major -tallin jäsenet unelmoivat ylittävänsä 400 kilometrin tuntivauhdin. Nykyinen virallinen maailmanennätys on 368 kilometriä tunnissa.

- Suomessa ei ole ajettu moottoripyörällä niin kovaa missään luokassa. Kohti Bonnevilleä -projektissa yritämme sitä laillisesti ja turvallisesti, kertoo tallin tiimipäällikkö Jouni Rissanen.

Virallinen nopeusennätys on tarkoitus ajaa vuonna 2012 Yhdysvalloissa Nevadan Bonnevillessä. Sitä ennen pyörää parannetaan vielä yhteistyössä Oulun seudun ammattikorkeakoulun Tekniikan yksikön kanssa.

- Uskon unelmaan. Testiajossa oli käytössä ilokaasusta vasta 65 prosenttia, joten paukkuja on vielä varastossa, Rissanen sanoo.

Suomalaiset saattavat hyvinkin päätyä vauhtikuninkaiksi, sillä kesäkuun testiajossa nopeudeksi mitattiin 373,77 kilometriä tunnissa yhden mailin matkalla. Hallin lentokentällä Jämsässä ajettu lukema nokitti vanhan Suomen ennätyksen ja antoi epävirallisesti kyytiä maailmanennätyksellekin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.