Suomalaiset yhä ympäristömyönteisempiä

Suomalaiset elävät aiempaa ympäristöystävällisemmin. Ympäristöministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön teettämän tutkimuksen mukaan etenkin jätteiden kierrätys on lisääntynyt selvästi. Tilastokeskuksen tekemän tutkimuksen mukaan lähes joka toinen kotitalous lajittelee ruokajätteet erilliseen astiaan. Lajittelu on yleisempää yhden ja kahden hengen talouksissa kuin perhetalouksissa.

Autoilussa ja sähkön käytössä suomalaisilla on sen sijaan paljon petrattavaa. Esimerkiksi henkilöautoja käyttävien määrä on kasvanut. Eniten ajavat kaupunkien ympäryskunnissa asuvat perheet. Ekosähköä käytti toissa vuonna vain pari prosenttia suomalaisista.

Jätteiden lajittelua on helpottanut se, että asuinrakennusten läheisyyteen on tullut yhä enemmän eri materiaaleille tarkoitettuja jäteastioita. Ministeriöt muistuttavat, että biojätteen lajittelu on tärkeää, sillä kaatopaikalle joutunut biojäte tuottaa metaania, joka on haitallisimpia ilmaston lämpenemistä aiheuttavia kaasuja.

Uusimmat

Kotimaa

Perussuomalaisten Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"

Partio on kasvattanut jäsenmääräänsä 10  000:lla viidessä vuodessa – retkeily on edelleen nuorten mieleen, vaikkei partio pelkkää eränkäyntiä olekaan

Sää jatkuu lämpimänä – "Kuivuus taitaa jatkua monta päivää"

"Kevätjää on todella petollinen" – lämmin huhtikuu haurastuttaa jäitä vauhdilla ympäri Suomen

Ruohikkopalovaroitukset saattavat sammuttaa pääsiäiskokot heti alkuunsa – Seurasaaressa roihunnee kaksi kokkoa, Pohjanmaalla kokot jäänevät polttamatta

Kolme vai seitsemän viikossa? Kananmunien maksimimäärästä on erimielisyyttä, mutta itselle terveellisen määrän selvittäminen ei ole mahdotonta

Pappi matkasi kuolemaantuomitun rinnalla vankilasta teloituslavalle asti

Pääsiäisvaellus Via Crucis kerää jälleen tuhansien yleisön Helsinkiin

Poliisi epäilee: 50-vuotias mies ajoi mökkitiellä juovuksissa törmäten puuhun ja kiveen

Vaikkojoella kuljetaan pian läskipyörillä ja sup-laudoilla: Kaavi perustamassa uuden pyöräily- ja melontareitistön

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.