Hyytävä kylmyys saapuu: Suomeen luvataan jopa 40 asteen pakkasia

Tänään koko Suomessa on satanut lunta, ja lumikertymä on ympäri Suomea ollut noin sentistä viiteen senttimetriin, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi. Lumisadealue on kuitenkin väistymässä, ja ensi viikoksi on odotettavissa vain heikkoja lumisateita.

Ilma kuitenkin kylmenee ja koko maassa on odotettavissa kovia pakkasia. Huomisesta alkaen maan etelä- ja keskiosissa pakkasta on 10–20 astetta, ja maan pohjoisosissa ilma saattaa kylmetä 25 miinusasteeseen.

Torstain ja perjantain aikana lämpötilat voivat pudota Pohjois-Savossa jopa -25 asteen kylmemmälle puolelle. Loppuviikosta Lapissa pakkasta voi olla jopa 40 astetta. Maan etelä- ja keskiosissa pakkasta on loppuviikolla noin 15–25 astetta.

Pakkasjakso avannut laskettelurinteet Etelä-Suomea myöten

Etelä-Suomen ja Keski-Suomen laskettelukeskukset ovat painineet koko alkutalven lumettomuuden kanssa, mutta pakkasen ansiosta rinteitä saadaan nyt rytinällä auki.

Lumitykit paahtavat täydellä teholla, ja etelässä on saatu tänään apuja myös taivaalta luonnonlumen muodossa. Rinteitä avataan lisää päivittäin, ja loppiaisesta odotetaan vilkasta muun muassa Hollolan Messilässä, Sipoon Talma Skissä ja Jämsän Himoksella. Myös Itä-Suomessa Kuopion Tahkolla loppiaiselta odotetaan paljon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.