Suomen Yrittäjät kannustaa työnantajia lopettamaan ay-liittojen jäsenmaksuperinnän

Suomen Yrittäjät kannustaa työnantajia lopettamaan ay-liittojen jäsenmaksuperinnän vastatoimena ammattiliittojen työtaisteluille. Suomen Yrittäjien puheenjohtajan Jyrki Mäkysen mielestä ei ole työnantajien tehtävä organisoida ammattiyhdistysliikkeen rahoituksen keräämistä.

– Ammattiliitot voivat kerätä jäsenmaksunsa myös suoraan jäseniltään, Mäkynen sanoo Yrittäjien liittokokouksen kannanotossa.

Työnantajat ovat keränneet jäsenmaksuperintäsopimuksen nojalla ammattiliittojen jäseniltä jäsenmaksuja ja tilittäneet ne liitoille vuodesta 1969.

Yrittäjien mukaan sopimus on johtanut käytännössä siihen, että ammattiliittojen ei ole tarvinnut juuri huolehtia rahoituksestaan. Yrittäjien mielestä perintäsopimus ja verovapaus ovat yhdessä johtaneet siihen, että monet liitot ovat erittäin vakavaraisia.

– Joskus käy niin, kuten viime päivinä, että työnantajan keräämää rahaa käytetään häntä vastaan. Poliittiset lakot ovat siitä kouriintuntuva esimerkki, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo kannanotossa.

Yrittäjät esittää, että sääntely poliittisten työtaisteluiden rajoittamiseksi on kirjattava seuraavaan hallitusohjelmaan.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.