Suomen Yrittäjien Pentikäinen: Vaalit käyttöön työeläkeyhtiöissä

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ehdottaa, että vakuutettujen edustajat työeläkeyhtiöiden hallintoon valittaisiin vaaleilla.

– Suomessa on myös työeläkejärjestelmässä aika siirtyä järjestövallasta kansanvaltaan ja markkinatalouteen, Pentikäinen kirjoittaa kolumnissaan Savon Sanomissa.

Vakuutuksenottajien edustajien valinta osataan Pentikäisen mukaan tehdä asiakasomistajayhtiöissä omistajien voimin. Edustajisto toimisi ylintä päätösvaltaa käyttävänä yhtiökokouksena.

Suomen Yrittäjät on aiemmin ehdottanut työeläkeyhtiöiden hallinnon uudistamista. Järjestön mukaan nykyinen malli, jossa keskusjärjestöillä on vahva edustus yhtiöissä, sorsii pk-yrityksiä, yrittäjiä ja työntekijöitä.

Pentikäinen muistuttaa, että työeläkeyhtiöt hoitavat merkittävää yhteiskunnallista tehtävää ja valtavaa varallisuutta. Luottamus eläkejärjestelmää kohtaan on kuitenkin heikentynyt.

– Työeläkeyhtiöiden hallintomalli ei valitettavasti tällä hetkellä ole tasapuolinen eikä läpinäkyvä.

Torstaivieras Mikael Pentikäinen: Työeläkeyhtiöihin vaalit

Uusimmat

Kotimaa

Valtakunnansyyttäjä aikoo valittaa poliisijohdon vapauttavista tuomioista tietolähdejutussa

Uusi menetelmä ehkäisee ulkomaisten mansikoiden myyntiä suomalaisina

Käytettyjen kännyköiden kauppa kasvaa – huomioi nämä asiat, jos aiot ostaa puhelimen uusiokäyttöön

Moni ei saa pitää kesälomaa neljää viikkoa putkeen

Kommentti: Jussi Halla-aho taputellaan Tampereella jatkokaudelle – varapuheenjohtajuudesta kahden vahvan naisen kisa

Etelässä paistaa, pohjoisessa päivä on epävakainen

Helsinki Pride -viikko alkaa, liike-teemalla halutaan lisätä tietoa vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta

Suurin osa eduskuntapuolueiden johtajista ei sallisi sukupuolen korjaamista alaikäisille – Helsinki Pride: "Lasten oikeuksia koskeva kysymys"

Muutaman kymmenen hengen mielenosoituksesta koko kansan juhlaksi – Pride-kulkue on paisunut sateenkaariväen tapahtumasta kymmeniätuhansia marssijoita kerääväksi yleisötapahtumaksi

Miten huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota alettiin epäillä huumekauppaa pyörittäneeksi Pasilan mieheksi? Hovioikeus antaa ratkaisunsa niin sanotussa tynnyrijutussa torstaina

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.