Suomen ja Hollannin poliisit iskivät huumerikollisia vastaan

Suomen ja Hollannin viranomaiset ovat tehneet laajan yhteisoperaation huumausainerikollisuutta vastaan. Keskusrikospoliisin mukaan jutussa on paljastettu huumeiden maahantuontiorganisaatio, joka toi Hollannista Suomeen muun muassa amfetamiinia ja ekstaasia. Huumetakavarikot olivat poikkeuksellisen suuria.

Rikoksista epäiltyjä on yli kolmekymmentä, ja he edustavat kymmentä eri kansallisuutta. Mukana on myös suomalaisia. Kaikkiaan 19 ihmistä on vangittu. Juttu siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.

Takavarikoitujen huumeiden katukauppa-arvo olisi ollut erittäin suuri. Hollannissa paljastui huumeiden suuri tukkuvarasto, josta löytyi yli 1 800 kiloa hasista ja ainekset 330 amfetamiinikilon valmistamiseen. Hasislastin arvo Suomen katukaupassa olisi ollut yli 18 miljoonaa euroa ja amfetamiinin yli 8 miljoonaa.

Lisäksi tutkinnan aikana takavarikoitiin kaksi Suomeen tarkoitettua amfetamiini- ja ekstaasierää. Kummankin kuljetuksen arvo oli 1,5 miljoonaa euroa. Poliisi esti myös sadantuhannen Subutex-tabletin maahantuontiyrityksen.

Lähtötiedot organisaation paljastamiseksi saatiin viime keväänä Suomen poliisin oman tiedonhankinnan kautta.

Suomen ja Hollannin lisäksi operaatioon osallistui viranomaisia Liettuasta, Puolasta, Belgiasta ja Ranskasta.