Suomen lajiluettelo saa neljä uutta lintulajia

Suomessa luonnonvaraisesti tavatuksi tulkittujen lintulajien määrä kasvaa. Neljä toisen lajin alalajina pidettyä lintua luokitellaan nyt omaksi lajikseen.

Uudet lajit ovat kyhmypilkkasiipi, amerikanmustalintu, ruostesiipirastas ja burjatianuunilintu. Nyt Suomessa on 460 lintulajia.

Suomen lintulajien luetteloa ylläpitävä BirdLife Suomen rariteettikomitea päätti ottaa heti käyttöön Euroopassa julkaistut uudet suositukset.

Pohjoisamerikkalainen kyhmypilkkasiipi ja burjatianuunilintu on havaittu Suomessa vain kerran, amerikanmustalintu kaksi kertaa ja ruostesiipirastas kuudesti. Burjatianuunilinnusta on koko Euroopassa alle 10 havaintoa.

Lisäksi yhdeksän Suomen lintulajin tieteellinen nimi muuttuu. Uudet suositukset vaikuttavat pesimälinnuista uivelon, pikkulokin, räyskän ja pikkutiiran nimeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Hallitus pohtii, voisiko Alkosta olla ratkaisuksi pienpanimoiden ahdinkoon – valikoimaa lisää hyllyille ja kotiinkuljetusta?

Kotimaan matkailubuumissa vuokra-autot viedään käsistä – "Edulliset autot ovat käytännössä loppu"

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja runsaat 7 000

Hallitus haluaa purkaa ulkoistettujen sotepalveluiden jättisopimukset – tavoite saattaa törmätä perustuslakiin ja EU-direktiiviin

Ylinopeutta ajanut mies jäi poliisin haaviin 2  800 nuuskapurkkia autossaan – kahta parikymppistä joensuulaista epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.