Suomen muovitiekartta sai innostuneen vastaanoton

Suomen tiistaina julkistettu muovitiekartta on ensimmäinen laatuaan maailmassa. Useampi taho on jo ottanut haasteen innolla vastaan.

Suomen Uusiomuovi ja Suomen Kiertovoima ovat syventämässä yhteistyötään muovipakkausten keräyksen tehostamiseksi ja kiertoon saattamiseksi.

– Jotta vuodeksi 2025 asetettu 50 prosentin muovipakkausten kierrätysaste voidaan saavuttaa, tulee meidän kerätä selvästi yli puolet suomalaisten käyttämistä muovipakkauksista, Suomen Uusiomuovin toimitusjohtaja Vesa Soini sanoo lehdistötiedotteessa.

Yhtenä tavoitteena on suunnitella kaikkien muovien, ei pelkästään muovipakkausten, keräystä kotitalouksille.

– Keräys on eri asia kuin kierrätys. Täytyy ensin tehostaa keräystä ennen kuin voidaan tehostaa kierrätystä, Suomen Kiertovoiman toimitusjohtaja Riku Eksymä tähdentää.

K-ryhmä ilmoittaa puolestaan muuttavansa kaikki Pirkka-muovipakkaukset kierrätettäviksi vuoteen 2025 mennessä.

– Muovi on yksi päivittäin asiakkaitamme puhuttavista asioista. Haluamme tehdä muoviin liittyvät kestävät valinnat kaupassa asiakkaillemme entistä helpommiksi, sanoo K-ryhmän vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo tiedotteessa.

Myös Metsäteollisuus kiittää muovitiekartan laatijoita. Metsäteollisuuden mukaan puupohjaiset pakkausratkaisut mahdollistavat muovitiekartan tavoitteiden toteutumisen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.