Suomen neljänneksi suosituin loma-alue

Kreikan ja Italian talous. Maanjäristykset ja tulivuorenpurkaukset. Lentoyhtiöiden konkurssit.

Siinä on tarpeeksi syitä, joiden takia monet suomalaiset lomailevat kesällä mieluummin kotimaassa.

Kotimaan matkailu onkin nostanut suosiotaan suomalaisten kesken. Ylivoimaisesti suosituin matkakaupunki on Helsinki kulttuuri-, ostos- ja viihdetarjontoineen, mutta Tampereen ja Turun jälkeen Kuopion ja Nilsiän yhteenlasketut kävijät nostavat Kuopio-Nilsiä-seudun Suomen neljänneksi suosituimmaksi lomakohteeksi. Asia selviää Tilastokeskuksen kotimaan matkojen tilastoista viime vuodelta.

 

Minilomia naapuriin

 

Savon Sanomien nettikyselyyn vastanneista 541 lukijasta 77 prosenttia kertoi myös harrastavansa kotimaan matkailua kesällä.

Eikä ihme, kesällä lähes joka pitäjässä on jonkinlaista tapahtumaa ja kesäteatteriesityksiä.

–Täällä on hemmetin hyvää tarjontaa. Säistä toki riippuu, kuinka Suomessa viihdytään, mutta nyt näyttää hyvältä, perustelee Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistyksen Suoma ry:n toiminnanjohtaja Hannu Komu.

Pitkien yhtäjaksoisten lomien sijaan suomalaiset suosivat lyhempiä lomapätkiä mutta useampaan kertaan vuodessa.

–Minilomat ja retket, jolloin ei lähdetä kauas kotoa, ovat monien suosiossa. Mennään vaikka naapurikuntaan kylpylään tai pieneen huvipuistoon, mutta matkalla ei yövytä. Se ei ole lomamatka, mutta lomailua. Suomalaiset kaipaavat arjesta poistumista, kertoo puolestaan matkailusivusto Rantapallo.fi:n päätoimittaja Riikka Krenn.

 

Lue lisää suomalaisten suosimista kotimaan matkakohteista sunnuntain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.