Suomen thaimaalaisista jopa 85 prosenttia naisia

Suomessa asuvista thaimaalaisista yli 85 prosenttia on naisia. Epätasainen sukupuolijakauma selittyy sillä, että suurin osa thainaisista on tullut Suomeen suomalaisen miehen mukana.

Vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpään mukaan suomalaismiehet löytävät thaimaalaiset vaimonsa pääosin lomamatkoilta, mutta jonkin verran puolisonvälitys on organisoitua.

Thaimaalaisten naisten tilanne Suomessa on hankala. Etenkin mahdollisen eron jälkeen heidän asemansa on haavoittuva, sillä thaimaalaiseen kulttuuriin ei kuulu sosiaalituen hakeminen. Suurpään mukaan tämä selittää osittain myös thaihierontapaikkojen yleisyyden Suomessa.

Myös Suomessa asuvista venäläisistä yli puolet on naisia. Venäläisnaisillakin on jossain määrin vastaavia ongelmia, mutta heidän valmiutensa hakea apua ovat parempia.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Karhu tuli tielle ja törmäsi autoon Ilomantsissa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Nato-asiantuntija HBL:lle: Ei ole varmaa, hyväksyisikö Trump Suomen jäsenhakemuksen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.