Suomen väkiluku kutistui tammikuussa eniten 23 vuoteen

Suomen väkiluku kutistui tammikuussa eniten 23 vuoteen, kertoo Tilastokeskus. Ennakkotietojen mukaan maamme väkiluku oli tammikuun lopussa 5 486 168, kun taas joulukuun lopussa se oli 448 enemmän eli 5 486 616. Viimeksi väkiluku on vähentynyt kuukaudessa enemmän yli 20 vuotta sitten.

Tilastokeskuksen mukaan väestö vähentyi, koska ihmisiä syntyi vähemmän kuin kuoli. Muuttovoitto ulkomailta oli positiivinen.

Tammikuussa syntyi 4 389 lasta eli 229 vähemmän kuin vastaavana aikana vuosi sitten. Kuolleita oli 5 185, mikä on 264 enemmän kuin vuotta aiemmin. Syntyneitä oli 796 vähemmän kuin kuolleita.

Ulkomailta Suomeen muutti tammikuussa 1 725 henkeä, mikä on 411 vähemmän kuin vuosi sitten. Suomesta muutti pois 1 377 henkeä eli 163 enemmän kuin vuotta aiemmin. Maahanmuuttoja oli tammikuussa 348 enemmän kuin maastamuuttoja. Suomen kansalaisia maahanmuuttajista oli 606 ja maastamuuttajista 1 011 henkeä.

Kuntien välisiä muuttoja kertyi tammikuussa 19 719. Muutot vähenivät vuotta aiemmasta 188:lla tämän vuoden kuntajaon mukaan.

Viime vuonna Suomen väkiluku kasvoi ennakkotietojen mukaan 14 860 hengellä 5 486 616:een, vaikka vauvoja syntyi vähiten, 55 040, sitten 1860-luvun nälkävuosien. Suurin syy väestönlisäykseen oli muuttovoitto ulkomailta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuukauden muutos: pohjoissavolaisia on 121 vähemmän kuin vuoden alussa

Uusimmat

Kotimaa

Poliitikot kiukuttavat suomalaisia, mutta suurin osa ei osaa nimetä ketään "vihaa" herättävää henkilöä

Suomen aluevesissä lepää yli tuhat hylkyä, joiden ympäristöriskiä selvitetään – puhki ruostuvat alukset saattavat levittää öljyä ja elohopeaa Itämereen

Yksi kuoli nokkakolarissa Oulun Kiimingissä

Antti Rinne esittelee tänään Euroopan parlamentissa Suomen tavoitteita puheenjohtajakaudelle

Suomalaiset päivittävät innokkaasti osaamistaan työelämässä – suurin osa myös valmis kouluttautumaan uudestaan, jos he jäisivät työttömiksi

Sata vuotta sitten vahvistui, ettei Suomesta tulisi kuningaskuntaa

Puheenjohtajien kohtaamisessa kinattiin eniten vappusatasesta ja aktiivimallista mutta ensimmäiset aplodit menivät Jussi Halla-ahon varoitukselle

Ursula von der Leyen nousee EU-komission johtoon – äänestys oli äärimmäisen tiukka

Oppositio arvostelee hallituksen kaavailemia eläkekorotuksia – kokoomuksen Häkkänen pitää vappusatasta absurdina

Valtaosa suomalaismepeistä aikoo äänestää von der Leyenin puolesta – saksalainen saa arvokkaan tuen liberaaleilta, mutta sosialistit pähkäilevät

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.