Suomenmaa vähentää väkeä ja muuttuu kuukausilehdeksi

Keskustan Suomenmaa-lehden yt-neuvottelut ovat päättyneet. Lehti vähentää 8,6 henkilötyövuotta ja muuttuu elokuussa viikkolehdestä kuukausilehdeksi.

Päätoimittaja Juha Määtän mukaan tehdyt päätökset ovat raskaita mutta välttämättömiä yhtiön taloudellisen tilanteen turvaamiseksi.

–  Neu­vot­te­lu­jen seu­rauk­se­na jou­duim­me päät­tä­mään mo­nen osaa­van työn­te­ki­jän työ­suh­teen, mut­ta täs­sä ti­lan­tees­sa meil­lä ei ol­lut muu­ta vaih­to­eh­toa kuin so­peut­taa toi­min­ta ta­lou­del­li­ses­ti kes­tä­väl­le poh­jal­le, Määt­tä pahoitteli lehdessä.

Suomenmaan yt-neuvottelut ovat seurausta keskustan vaalitappiosta. Lehden puolueelta saama vuosittainen viestintätuki puolittui toukokuun alusta yhteen miljoonaan.

Suomenmaasta irtisanottiin neljä ihmistä, neljän määräaikaisen työntekijän työsuhde päättyi, yhden ihmisen työsuhde määräaikaistettiin ja yksi ihminen irtisanoutui. Lehden palvelukseen jää vähennysten jälkeen 13 ihmistä.

Säästöjä haettiin myös ulkoistuksista, it-järjestelmistä ja toimitilaratkaisuista.

Määtän mukaan lehden toimintatavat säilyvät ennallaan. Suo­men­maa te­kee edel­leen vai­kut­ta­vaa po­liit­tis­ta ja nä­ke­myk­sel­lis­tä si­säl­töä verk­koon ja print­tiin, Määttä vakuuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – huumesyyttäjä ei muista uraltaan toista yhtä huomattavaa summaa

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Hellepäiviä on ollut heinäkuussa vasta viisi, mutta nyt lämpöä piisaa ja raja rikkoutuu joka päivä

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Rottasotaa käydään jo älylaitteiden avulla – Tieto rotista kulkee netin kautta

Uutisanalyysi: Jatkuvan koulutuksen eväät luodaan jo kotona. Miljoona suomalaista uuden ammatin edessä. Miten se tehdään?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.