Suomessa prostituoituja jo kymmenistä maista

Prostituutio kansainvälistyy Suomessa. Perinteisesti seksityöntekijät ovat tulleet maahamme Venäjältä ja Virosta, mutta Euroopan taantuma on tuonut heitä Suomeen jo kymmenistä maista.

- Kun kysyntää on vähän, tarjontaa lähdetään laajentamaan. Voi olla sellaisia käsityksiä, että Pohjoismaissa ansaitaan paremmin ja lähdetään parempien ansioiden perässä tänne Euroopan takapihoillekin, toteaa rikostarkastaja Petri Rainiala Helsingin poliisista.

Sekä poliisin että Pro-tukipisteen havaintojen perusteella Suomessa työskentelee yhä useampia prostituoituja muun muassa Romaniasta, espanjankielisistä maista ja Nigeriasta.

Seksityöntekijöitä auttavan Pro-tukipisteen palveluita käyttää vuosittain vajaat parituhatta naista. Viime vuosina heitä on ollut liki viidestäkymmenestä maasta.

Samalla kun ala kansainvälistyy, on markkinointi siirtynyt nettiin. Seksipalveluita myydään nyt noin 160-380 euron tuntihintaan. Osa naisista ilmoittelee useissa maissa ja liikkuu eri puolilla Eurooppaa työn perässä.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.