Suomi varautuu vieraiden lajien torjuntaan

Maa- ja metsätalousministeriö ryhtyy syksyllä laatimaan Suomelle kansallista vieraslajistrategiaa. Strategian tarkoituksena on ehkäistä tulokaslajien holtiton leviäminen Suomen luontoon ja siten turvata alkuperäisen luonnon monimuotoisuus.

Ministeriön Luonnonvarayksikön päällikön, ympäristöjohtaja Veikko Marttilan mukaan strategian laatimista on mietitty jo muutaman vuoden ajan, mutta vasta keväällä hanke päätettiin laittaa alulle.

- Varsinainen sysäys ei ollut Helsingin villikaniongelma, vaikka sekin on kyllä tiedostettu. Ennemminkin asian teki ajankohtaiseksi Itämeri uusine lajeineen, Marttila kertoo.

Vieraslajeja ovat kanien lisäksi esimerkiksi minkki, kanadanmajava ja supikoira ja monet kasvit, kuten lupiini, jättiputkin ja jättipalsami.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.