Viranomaispalvelut koottiin yhden sivuston taakse

Viranomaispalvelut on koottu yhden sivuston taakse, mutta suomalaiset eivät ole vielä sankoin joukoin löytäneet tietään palveluun.

Väestörekisterikeskuksen asiantuntijan Mari Kervisen mukaan Suomi.fi-verkkopalvelulla oli yksittäisiä kävijöitä noin 120  000 heinäkuussa, minkä jälkeen luku on noussut noin 140 000 kuukausittaiseen kävijään.

– Määrähän ei ole mitenkään päätä huimaava, Kervinen myöntää.

Palvelua markkinoidaan parhaillaan hartiavoimin ja käynnissä on kiertue, jossa sivustoa esitellään kansalle kauppakeskuksissa ympäri maan. Ohjelmakoordinaattori Erja Lohikoski kertoo vastaanoton olleen kiinnostunutta.

– Eräs rouva tuli Kamppiin oman tablettinsa kanssa ja istui puoli tuntia opettelemassa, mitä kaikkea palvelusta löytyy.

Sivusto lanseerattiin käyttöön kesällä, mutta sisältö täydentyy jatkuvasti. Tekijät korostavat, että sivustosta ei ole tarkoituskaan tulla valmista, vaan se elää ajan mukana.

Toistaiseksi palvelusta puuttuu kuitenkin merkittäviä palikoita, kuten viranomaispostille tarkoitettu viestipalvelu. Väestörekisterikeskus arvioi, että sähköinen postilaatikko ja sen mobiilisovellus saadaan käyttöön loppuvuoden aikana.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) toivoi keväällä palvelua esitellessään, että Suomi.fistä tulisi jatkossa ensisijainen luukku julkisiin palveluihin. Laki kuitenkin turvaa edelleen viranomaisasioinnin perinteisillä tavoilla.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.