Suonenjoelle jopa 240 pakolaista

Entisessä Suonenjoen maatalousoppilaitoksessa, Vanhassa Maamiehessä on nyt 155 turvapaikanhakijaa, ja joukossa on runsaasti lapsia ja nuoria. Sunnuntaina Vanhaan Maamieheen on tulossa vielä noin 50 pakolaista, jolloin kokonaismäärä nousee 200 turvapaikanhakijaan.

– Siellä on nyt jo yli 70 alaikäistä lasta. Odotettavissa on, että sunnuntain tulijoista noin puolet on taas lapsia eli määrä kohonnee yli 90:een, kertoo Vanahan Maamiehen vastaanottotoiminnasta vastaava SPR:n Savo-Karjalan piirin aluetyöntekijä Jaana Vilhunen.

Suonenjoen Vanhamäkeen puolestaan tulee lokakuun loppupuolella 40 iältään 16–17 -vuotiasta turvapaikanhakijaa. Marraskuuhun mennessä paikkakunnalla voi olla siis yhteensä noin 240 turvapaikanhakijaa, joista yli puolet on lapsia ja nuoria.

Määrä on melkoinen, kun verrataan sitä Kuopion toistaiseksi vastaanottamiin pakolaisiin. Leväsen hätämajoituksessa on noin 150 turvapaikanhakijaa, joista suurin osa on irakilaisia miehiä.

Suonenjoen kaupungin viranomaiset ovat olleet epätietoisia, miten tilanteeseen pitäisi reagoida.

– Kukaan ei ole ottanut meihin mitään yhteyttä tai ilmoittanut mitään tilanteesta. Vanhamäen kuvio meillä oli tiedossa, mutta tästä Vanhan Maamiehen vastaanottotoiminnasta olemme lukeneet lehdistä, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Paukkunen (kesk.).

Siksi info ja keskustelutilaisuuskin suonenjokelaisille turvapaikanhakijoiden saapumisesta tulee jälkijunassa. Se pidetään keskiviikkona 14.10. klo 17.30 alkaen yrityspuisto Futurian auditoriossa osoitteessa Jalkalantie 6.

Paikalla kysymyksiin vastaamassa ovat Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin ja poliisin edustajat sekä Pohjois-Karjalasta Kontiolahdelta sikäläisen vastaanottokeskuksen johtaja Ari Kuronen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.