Susi pyrki kiimaisen koiran sulhaseksi

Nuori susi selvitteli todennäköisesti mahdollisuuksia päästä sulhaseksi isokokoiselle naaraskoiralle Konnevedellä maanantai-iltana.

Sirkkamäessä asuva Hannu Puttonen näki suden pihassaan vähän ennen kuutta. Toisen kerran harmaaturkki tuli nuuhkimaan koiratarhan vierelle puolen tunnin päästä. Tarhassa asuu puolitoistavuotias siperianlaikan ja karhukoiran risteytys Leena, jolla on juoksuaika.

Ensimmäisellä kerralla Puttonen puhui sisarensa kanssa puhelimessa ja katseli ikkunasta, kun metsästä ilmestynyt susi haisteli koiratarhan aitausta. Leena makasi tarhan sisällä tiiviissä kopissaan, eikä saanut vieraasta hajua. Kun susi kiersi navetan taakse, isäntä meni ulos katsomaan.

- Silloin se painui metsään kylälle päin hirveällä vauhdilla.

Puttonen alkoi soitella lähiseudun koiramiehille ja varoitti sudesta. Hän keskusteli puhelimessa Matti Häyrisen kanssa, kun susi tuli uudestaan. Puttonen sanoi keskustelukumppanilleen, että mitähän se koira katsoo. Hän meni katsomaan kamarin ikkunasta ja näki suden marjapensaiden luona.

- Menin rapulle, ja silloin koira otti sudesta hajut. Koiralla nousi karvat pystyyn, ja hyvä että se pysyi tuossa tarhassa. Ei päässyt ihan yli, vaikka kyllä yritti.

Koiran rähähdyksen jälkeen susi paineli pitkillä loikilla metsään.

- Nuori uros se oli, pikkaisen isompi kuin minun koira. Tutki hyvin tarkkaan tuota tarhan reunaa ja ulosteita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.