Susi tallentui videolle kaupan pihassa Kuopiossa - Tältä se näytti

Keijo Pitkänen oli tyttärensä Marjo Pitkäsen kanssa Kuopion Päivärannan Citymarketin pihalla jonottamassa autonpesuun, kun he näkivät suden jouluaattona aamupäivällä. Kello oli vajaa 11.

– Emme olleet koskaan missään nähneet vastaava. Susi kaupan pihassa, harvoin sellaista tapahtuu, jos koskaan, Keijo Pitkänen päivittelee.

– Se oli häkellyttävä kokemus. Siinä se meni suu auki ja kieli roikkuen.

Salamannopeasti Marjo Pitkänen alkoi kuvata kännykällään. Keijo Pitkänen kuvailee, että susi oli jollain tavalla ahdistuneen oloinen.

– Tilanne oli sille varmasti ahdistava, kun ihmisiä ja autoja oli paljon liikkeellä. Susi pyrki koko ajan Puijon suuntaan. Yritti yhden aidankin läpi, ja Puijolle päin se lopulta hävisi.

Keijo Pitkänen kertoo, että Citymarketin pihalla oli paljon ihmisiä, mutta moni ei sutta kuitenkaan ehtinyt nähdä. Joidenkin kanssa Pitkäset kuitenkin juttelivat tapahtuneen jälkeen ja jakoivat kokemuksia näkemästään.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin yhteensä kymmenkunta kertaa sudesta, joka seikkaili jouluaattona Päivärannassa ja Puijonlaaksossa.

Petoyhdyshenkilö Jari Heikkinen Kuopion riistainhoitoyhdistyksestä pitää erittäin harvinaisena, että susi tulee kaupunkialueelle oleskelemaan. Hän uskoo, että susi poistuu kaupungilta pian jos ei jo ole poistunut.

– Se on sudelle paniikkitilanne, kun tämä on huomannut olevansa liian lähellä ihmisiä. Nyt jäitä hattuun, eikä kenenkään tarvitse ottaa tästä mitään paniikkia. Susi häviää yhtä nopeasti kuin tulikin, Heikkinen rauhoittelee.

Kuopion citysudesta sanottua: "Kehäkolmosen sisälle olisi armeija hälytetty"

Kuopion sudesta ei enää havaintoja: "On varmasti tyytyväinen tilanteeseen"

Petoyhdyshenkilö Kuopion citysudesta: "Panikoimaan ei kannata ryhtyä"

Susi liikkui asuinalueilla Kuopiossa - hätäkeskukseen useita ilmoituksia

Uusimmat

Kotimaa

Ex-oppilaiden mukaan Bjurström tiesi tanssikoulunsa opettajan lähentelystä, mutta puuttuminen kesti – Bjurström vastaa syytöksiin

Maineikkaan tanssikoulun ex-oppilaat: miesopettajan lähentely jatkui vuodesta toiseen – poliisilla tutkinnassa yhden oppilaan seksuaalinen hyväksikäyttö

Yliopistotutkija voi tienata puolet vähemmän kuin muut korkeakoulutetut – valtaosa nuorista tutkijoista huolissaan urastaan

Suomen Yrittäjien kampanja ei vaikuttanut Yleisen työttömyyskassan jäsenmäärään mitenkään – Kassan omalla markkinoinnilla isompi merkitys kuin työmarkkinariidoilla

Ministeriön ylijohtaja tiukkana: "Sairaalayhtiöt voivat olla laittomia"

Virkarikoskäräjillä kuultavana Aarnion alaisena työskennellyt Petri Rainiala

Helsingin yliopisto loikkasi yliopistovertailussa, joka mittaa valmistuvien työllistymistä

Pahanlaatuisen aivokasvaimen geenihoitoon merkittävä apuraha

Meripelastusseuran hallitus kokoontui ylimääräiseen kokoukseen: entinen Kuopion matkailupomo vapautettu tehtävästään

Kirstunvartija Orpo moitti populistisista lupauksista: "Tulevaisuutta ei voi rakentaa velkarahalla"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.