Susien salametsästystä käsitelleestä ohjelmasta kaksi kantelua

Kimmo Ohtosen susien salametsästystä käsitelleestä tv-dokumentista on tehty kaksi kantelua Julkisen sanan neuvostoon (JSN). Salametsästäjien reviiri -niminen ohjelma oli osa Ohtosen Ylelle tekemää Katoava Pohjola -luontosarjaa, ja sitä kuvattiin Rautavaaralla, Sonkajärvellä ja Vieremällä.

JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström kertoo, että kantelut otetaan käsittelyyn kevään tai kesän aikana. Hän ei halua vielä kommentoida sitä, minkä Journalistin ohjeiden kohtien osalta ohjelmaa neuvostossa käsitellään.

Salametsästäjien reviiri herätti paljon kiivastakin keskustelua ohjelman ilmestymisen aikoihin marraskuussa 2016. Ohtonen kertoi Savon Sanomille (24.12.2016) saaneensa ohjelmasta satamäärin palautetta.

– On tullut rakentavaa kritiikkiä, josta on seurannut hyvää keskustelua. Sitten on tullut suoraa vihapuhetta ja uhkailua. Mutta eniten on tullut kannustusta ja kiitosta, Ohtonen sanoi tuolloin.

Ohtonen on saanut Katoava Pohjola -sarjastaan myös Suomen tiedetoimittajain liiton vuoden 2017 tiedeviestintäpalkinnon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Puolustusministeri Kaikkonen selvityttää, voisiko puolustushallinnon työtehtäviä hajauttaa nykyistä enemmän ympäri Suomea – koskee 13  000:ta työpaikkaa

Kaupunginvaltuusto saa pohdittavakseen aloitteen Havis Amandan siirrosta

Olisiko nyt aika uudistaa EU:n perussopimusta? – Suomalaisasiantuntija ei usko saksalaismepin ehdotuksen saavan laajempaa kannatusta

Budjettikomissaarin vetoomus ei yllättänyt pääministeri Antti Rinnettä – kritiikki on ollut kovaa, mutta Rinne näkee polkuja ratkaisuun

Postilakon osapuolet valmiita pitkään tapaamiseen tänään – näin lakot ja tukitoimet uhkaavat laajeta lähiviikkoina

Seurantatutkimus selvittää, miten pikkukeskosena syntyneet voivat aikuisina

Poliisi: Espoossa räjäytettiin yöllä pullopommeja, räjähtämättömiä pulloja löytyi alueelta aamupäivällä

Hävittäjiä testataan talvioloissa tammikuussa – "Enää ei kysytä 64:ää konetta vaan mitä valmistajat pystyvät tarjoamaan 10 miljardilla eurolla"

Parisuhde vähentää tutkimuksen mukaan alkoholin riskikäyttöä, jos geenit altistavat juomaan

AKT laajentaa yhä tukitoimiaan Postin työkiistassa – postilakon sovittelu jatkuu tänään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.