Syntyvyyden lasku jatkui – vauvojen määrä laski alle 50  000:n

Syntyvyyden lasku jatkui viime vuonna, kertoo Tilastokeskus. Joulukuun ennakkotilaston mukaan viime vuoden aikana syntyi yhteensä 47  307 lasta, mikä oli reilut 3  000 vähemmän kuin edellisvuonna.

Kuolleita oli 54  295, mikä oli 573 enemmän kuin edellisvuonna. Syntyneitä oli siten 6  988 vähemmän kuin kuolleita. Kokonaishedelmällisyysluku oli mittaushistorian alhaisin, 1,4. Luku kertoo, että Suomessa asuvat naiset saavat elinaikanaan keskimäärin 1,4 lasta.

Kokonaishedelmällisyysluku on ollut reippaassa laskussa viime vuosina. Edellisvuonna kokonaishedelmällisyysluku oli ollut 1,5.

Suomen väkiluku oli vuoden lopussa 5  521  773. Se kasvoi viime vuoden aikana reilulla 8  600 hengellä maahanmuuton kautta. Suomeen muuttaneita oli viime vuonna yli 15  600 ihmistä enemmän kuin poismuuttajia. Suomeen muutti viime vuonna 31  720 henkeä ja Suomesta ulkomaille 16  089 henkeä.

Maakunnittain laskien Suomen väkiluku kasvoi viime vuonna Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Ahvenanmaalla. Väestötappio oli sekä absoluuttisesti että suhteellisesti suurin Etelä-Savossa, joka menetti lähes 2  600 asukasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

KHO: Netissä tapaaminen ja eri maissa asuminen eivät estä oleskeluluvan myöntämistä avioliiton perusteella

Aalto-yliopisto on käynnistänyt sisäisen selvityksen muodin oppiaineen kohusta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.