Syysloma alkaa Pohjois-Savossa kuivassa kelissä – etelässä on epävakaisempaa ja sateisempaa

Syyslomaviikko alkaa Pohjois-Savossa mukavassa ulkoilusäässä.

Ilmatieteen laitos ja Foreca ennustavat Pohjois-Savoon maanantaiksi ja tiistaiksi pilvistä säätä, vaikka aurinkokin voi pilkahdella välillä. Päivällä lämpötila on viiden asteen kieppeillä.

Sateita ei ole luvassa ennen keskiviikkoa, jolloin sataakin oikeastaan koko päivän.


Muualla Suomessa syysloma aloitetaan sateisemmassa ja epävakaisemmassa säässä. Sääpalveluiden mukaan sadealue kulkee maanantaina maan eteläosan ja eteläisen keskiosan yli itään.

Illalla sää poutaantuu vähitellen lännestä alkaen. Maan etelä- ja keskiosissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa päivälämpötilat jäävät kolmen ja seitsemän asteen paikkeille.

Lapissa lämpölukemat pysyttelevät maanantaina päivällä nollan tuntumassa tai hieman sen yläpuolella. Pohjois-Lapissa puhaltaa kohtalainen koillistuuli, muuten maakunnassa tuuli on enimmäkseen heikkoa. Paikoin voi sataa luntakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Helsingin poliisille tehty useita tutkintapyyntöjä vanhoista tv-sarjoista, pyydetään tutkimaan kiihottamista kansanryhmää vastaan

Maahanmuuttovirasto käy läpi noin 500 turvapaikkapäätöstä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisun takia

Poliisi tutkii törkeää petosta oikeuspsykiatrisessa sairaalassa – HS: Petostutkinnan taustalla johtavan lääkärin matkalaskuepäselvyydet

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö sallisi koulun yhteisen joulujuhlan järjestämisen kirkossa

Synnynnäinen temperamentti näkyy aikuisiän liikuntamäärissä – kielteisiin tunteisiin kallellaan olevat miehet liikkuvat vähemmän, kertoo tuore tutkimus

Suomalaisyritys tavoittelee omaa veritestiään terveyskeskuksiin – Ala kärsii yhä Theranos-huijauksesta: "Erona on se, että meidän veritestimme toimii"

Uusi tiedusteluvalvontavaltuutettu on saanut jo yhdeksän tutkimispyyntöä

Sää viilenee hieman, heikkoja sateita on luvassa suureen osaa maata

Tuhannet lapset menevät tänään töihin Suomessa – mutta vain katsomaan

Työmarkkinakonkarit keskittyvät ensin Postin pakettilajittelijoiden tilanteen ratkomiseen – "Sehän nyt jumittaa koko tätä tilannetta"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.