Syyte: Nainen antoi puolisonsa kuolla insuliiniin

Pohjois-Savon käräjäoikeus Iisalmessa luki eilen syytteet heitteillepanosta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta vuonna 1966 syntyneelle iisalmelaiselle naiselle.

Syyttäjän mukaan nainen oli antanut miehensä kuolla insuliiniin viime vuoden kesäkuussa iisalmelaisessa rivitalossa.

Menehtynyt iisalmelaismies oli käyttänyt alkoholia useita päiviä. Syyttäjän mukaan nainen oli huomannut miehen pistäneen itseensä insuliinia jo edellisenä iltana tai viimeistään seuraavana aamuna. Nainen oli kuitenkin soittanut apua vasta kahden aikaan päivällä. Insuliiniannos oli ollut 100-kertainen normaaliin annokseen verrattuna.

Oikeudessa todisteena kuultiin muun muassa hätäkeskusnauha, jolla nainen kertoi huomanneensa insuliinin käytön kahdeksalta aamulla. Nauhalla nainen kertoi käyneensä välillä töissä ja soittaneensa apua palattuaan. Esitutkinnassa nainen perui puheensa työssäkäynnistä.

Syyttäjän mielestä nainen oli väistämättä tiennyt insuliinin vaaroista, koska lääke oli määrätty hänelle. Mies oli aikaisemminkin ottanut naisen insuliinia.

Syyttäjä vaatii naiselle vuotta ehdollista vankeutta. Miehen lapset vaativat oikeudessa useiden tuhansien eurojen korvauksia kärsimyksistä.

Nainen kiisti kaikki syytteet. Hän olisi voinut soittaa apua nopeammin, mutta oli aamulla ajatellut, että mitään ei ollut enää tehtävissä.

Naisen mukaan mies teki itsemurhan. Asiassa annetaan kansliatuomio.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.