Syyttäjä Eija Velitski: Kansanedustaja Hakkaraisen syytteet kuvaavat väkivaltarikosten yleisyyttä Suomessa

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) syytteet pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta kuvastavat väkivallan yleisyyttä Suomessa laajemminkin, arvioi syyttäjä Eija Velitski medialle. Hakkaraista syytetään kansanedustaja Veera Ruohon (kok.) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Hakkaraisen saamat syytteet liittyvät viime joulukuun tapahtumiin eduskunnassa. Hakkaraista syytetään siitä, että hän tarttui Ruohoa niskasta kiinni ja yritti suudella väkisin eduskunnan kuppilassa. Syyttäjän mukaan teko oli omiaan loukkaamaan Ruohon seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Lue myös: MTV: Hakkarainen suuteli väkisin toista kansanedustajaa eduskunnassa
 

Syyttäjä vaatii Hakkaraiselle vähintään 60 päivän ehdollista vankeusrangaistusta. Ruoho vaatii Hakkaraiselta korvausta kivusta ja särystä 500 euroa korkoineen.

Hakkarainen jäi eduskunnan joulutauon jälkeen sairauslomalle ja palasi Arkadianmäelle toukokuussa.

Hakkarainen saapui oikeustalolle noin varttia vaille yhdeksän eikä halunnut lausua asiasta mitään medialle ennen varsinaista käsittelyä.

Lue myös: Verkkouutiset: Veera Ruoho aikoo tehdä rikosilmoituksen Teuvo Hakkaraisesta
 

Tilannetta eduskunnan kuppilassa todisti myös kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.).

– Tämä on surullinen juttu sekä Veera Ruohon että eduskunnan kannalta. Ei tässä eduskunnan arvovalta ainakaan lisäänny, Tolvanen kommentoi. Hän ei halunnut lausua asiasta enempää ennen oikeudenkäynnin alkua.

Hakkarainen hyllytettiin kotikaupunkinsa Viitasaaren luottamustoimista syytteiden oikeuskäsittelyn ajaksi.

IS: Hakkaraiselle vaaditaan ehdollista vankeutta – Halla-aho syytteistä: "Suomessa on eduskuntavaalit vajaan vuoden kuluttua. Viime kädessä tuomiovalta on kansalla"