Syyttäjä: Nuori mies iski ravintolassa tapaamaansa miestä viikinkikirveellä ja piilotti ruumiin lumeen

Nuorelle miehelle on luettu syytteet ennalta tuntemattoman miehen murhasta Rovaniemellä, kertoo Lapin käräjäoikeus.

Veriteko tapahtui viime joulukuussa. Parikymppinen syytetty tapasi viisikymppisen uhrin ravintolassa, mistä he siirtyivät syytetyn asunnolle. Siellä mies syyttäjän mukaan murhasi uhrin käyttämällä muun muassa puukkoa, veistä ja viikinkikirvestä.

Syyttäjän mukaan miehille tuli asunnolla sanaharkkaa, mistä kiivastuneena syytetty kuristi uhria kaulasta kunnes tämä menetti tajuntansa. Mies löi asunnon seinältä ottamallaan viikinkikirveellä uhria voimakkaasti päälakeen ja niskan seudulle, syyttäjä kertoo.

Sen jälkeen mies syyttäjän mukaan vei kuolleeksi luulemansa uhrin kylpyhuoneeseen ja riisui tämän. Jonkin ajan kuluttua mies kuitenkin havahtui kylpyhuoneesta kuuluviin ääniin ja tajusi uhrin olevan elossa. Tämän jälkeen mies syyttäjän mukaan vielä iski uhriaan keittiöveitsellä kurkkuun ja kirveellä kasvoihin.

Osti jätesäkkejä ja narua uhrin rahoilla 

Syyttäjän mukaan teko tehtiin vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Syyttäjä pitää tekoa myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä muun muassa siksi, että uhri oli ennalta tuntematon, hänellä oli vähäiset mahdollisuudet puolustautua, teko oli yllätyksellinen ja siinä käytettiin useita välineitä.

Veriteon jälkeen mies pesi uhrin ruumiin ja matkusti yli 100 kilometrin päähän Kolariin, josta hän lainasi auton. Paluumatkalla mies osti uhrin lompakosta viemillään rahoilla jätesäkkejä, narua ja pressua.

Syyttäjän mukaan mies kääri uhrinsa pressuun ja kuljetti ruumiin Kolarin Vaattojärvelle, jossa hän hautasi pressuun käärityn ruumiin lumeen metsään.

Uhri löytyi vasta noin kuukauden päästä miehen kerrottua kätköpaikan. Mies on myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman ja syyllistyneensä hautarauhan rikkomiseen.

Syyttäjä vaatii teosta elinkautista murhasta. Syytetty on yhä vangittuna.