Syyttäjä: Riihimäen jengisurman motiivina oli kosto

Riihimäen jengisurman motiivina oli syyttäjän mielestä Bandidosin halu kostaa ja osoittaa voimaa. Syyttäjä katsoo, että Hyvinkään Bandidosin jäsenet menivät ABC-huoltamolle huhtikuussa tappamistarkoituksessa.

Hyvinkääläiset olivat sopineet bensa-aseman pysäköintialueelle tapaamisen erään riihimäkeläisen jengin edustajien kanssa. Tapaaminen liittyi syyttäjän mukaan Bandidosin kerhotilojen vahingoittamiseen ja muihin erimielisyyksiin.

Syyttäjä vaatii ammuskelusta kahdeksalle miehelle rangaistusta murhasta ja murhan yrityksestä. Syytetyt kiistävät syytteet.

Välikohtauksessa sai surmansa 28-vuotias riihimäkeläinen mies ja toinen haavoittui lievästi. Syyttäjän mukaan uhri siirrettiin Riihimäellä ampumisen jälkeen autoon. Ruumis löytyi myöhemmin Hämeenlinnasta.

Yksi syytetyistä myöntää laukaisseensa aseen kerran uhria kohti hätävarjeluksi. Toinen mies kertoo ampuneensa laukauksia pelottelutarkoituksessa.

Syytetyt miehet ovat yhtä lukuunottamatta Bandidos MC Hyvinkään jäseniä. Yksi on lähipiiriläinen.

Riihimäen käräjäoikeus aloitti jutun puinnin tänään Vantaan vankilassa.

Uusimmat

Kotimaa

Kompostointitarkastuksessa tsekataan, että kaikki on kunnossa – katso video

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – PAMin uusi puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen: "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Helsingin Sanomien selvitys: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja

Hovioikeus ratkaisee tänään, syyllistyikö solvauksia laukonut Ilmavoimien eversti rikoksiin – myös ex-komentajan jälkitoimet puntarissa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.