Syyttäjä hakee muutosta poliisin epäiltyjen rekisterin tuomioon

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske hakee muutosta Helsingin käräjäoikeuden viime viikolla antamaan tuomioon poliisin epäiltyjen rekisterin ongelmista.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet kolmea poliisin päällikkötason henkilöä vastaan tuottamuksellisista virkavelvollisuuden rikkomisista.

Kalske on ilmoittanut tyytymättömyyttä käräjäoikeuden antamaan ratkaisuun. Kalsken mukaan tyytymättömyys koskee Poliisihallituksen rekisterinpitopäällikkönä toiminutta virkamiestä, jota koskeva syyte hylättiin.

Kahden muun vastaajana olleen henkilön osalta Kalske tyytyy käräjäoikeuden ratkaisuun.

Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan on tärkeää saada ylioikeuden ratkaisu henkilötietolaissa tarkoitetun rekisterinpitäjän vastuun sisällöstä ja ulottuvuudesta.

Syyttäjä haluaa myös ylioikeudesta tuomioistuimen käsityksen, onko syytteessä mainittu rekisterikäytäntö ollut virheettömyys- ja tarpeellisuusvaatimuksen kannalta oikea.

Käräjäoikeuden ratkaisussa eprin varsinaista sisältöä ei ole käsitelty, vaikkakin käräjäoikeus moitti ratkaisussaan vakavin sanakääntein poliisihallinnon laillisuusvalvonnan epäselviä ohjeita ja määräyksiä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ministerin selvitettävä poliisin rekisterisotkuja eduskunnalle

Kommentti: Poliisi vastasi ettei sen rekistereistä vastaa kukaan

Putin-rekisteristä vastuullisia ei löytynyt - syytteet nurin