Syyttäjä hakee valituslupaa Aarnio-jutussa, vaatii Aarnion alaisen viraltapanoa

Syyttäjä hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa niin sanotussa tynnyrijutussa, jossa Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio tuomittiin kymmenen vuoden vankeuteen muun muassa huume- ja virkarikoksista.

Syyttäjä on tyytymätön tuomioon Aarnion alaisena työskennelleen poliisin tuomion osalta. Aarnion alainen tuomittiin aiemmin käräjillä viraltapantavaksi sekä kolmen ja puolen vuoden vankeuteen törkeistä virkarikoksista. Hovioikeus kuitenkin katsoi, että alainen ei ollut tietoinen esimerkiksi Aarnion tavoitteesta sotkea keskusrikospoliisin esitutkintaa.

Alainen tuomittiin muun muassa osallistumisesta järjestelyyn, jossa käräjäoikeutta erehdytettiin myöntämään perusteettomia televalvontalupia poliisin omassa käytössä olleisiin liittymiin. Hovioikeuden mukaan hän teki rikoksensa esimiehenään toimineen Aarnion pyynnöstä.

Mies tuomittiin lopulta sakkoihin perusmuotoisista virkarikoksista, ja hovioikeus kumosi alaisen viraltapanon.

Viraltapano on valituksen pääasia

Syyttäjä vaatii korkeinta oikeutta määräämään Aarnion alaiselle sakkojen sijaan vankeutta ja vaatii KKO:ta määräämään hänet viralta pantavaksi. Syyttäjä Mikko Männikkö kertoo STT:lle, että rikosoikeudellinen viraltapano on syyttäjän valituksen pääasia.

–  Siihen liittyy se, että kuinka pahana tätä asiaa pidetään. Pelkkä sakko tuntuisi vähän vähältä. Haluttaisiin, että korkein oikeus arvioi vielä uudestaan, että onko ok, että tällainen henkilö palaa vielä poliisiksi, Männikkö sanoo.

Myös Aarnio on ilmoittanut, että aikoo hakea valituslupaa tuomioonsa, mutta vielä tänään aamupäivällä valituslupahakemusta ei ollut toimitettu Helsingin hovioikeuteen. Maanantai on viimeinen päivä toimittaa hakemus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Budjettiesitys nostaa soidensuojeluohjelman ylös jäistä – "Nyt kannattaa myydä suojelualueita valtiolle ja tehdä verovapaita kauppoja"

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.