Syyttäjä vaatii Aarniolle ja jengipomolle 11 vuotta vankeutta ja kahdelle poliisillekin vankilatuomiota

Syyttäjät vaativat Jari Aarniolle pääoikeudenkäynnin syytteistä 11 vuoden vankeusrangaistusta.

Aiemmin he vaativat 13 vuoden vankeustuomiota, mutta Aarnio sai jo aiemmin vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeustuomion, joka tulee ottaa asiassa huomioon.

Syyttäjät vaativat Aarniota myös viralta pantavaksi ja menettämään kersantin arvonsa.

Jos lavastuksista tuomiot, jopa vankilaan?

Lisäksi syyttäjät vaativat Helsingin huumepoliisin rikosylikonstaapelille vähintään 2,5 vuoden ehdotonta vankeutta, jos oikeus katsoo hänen syyllistyneen tahallaan lavastusrikokseen.

Jos oikeus katsoo, että rikosylikonstaapeli ei ole syyllistynyt väitettyyn lavastukseen tahallaan, syyttäjien mukaan oikea rangaistus on sitten noin 1,5 vuotta ehdollista vankeutta muista häntä koskevista syytteistä.

Syyttäjä Mikko Männikkö kuitenkin korosti oikeutta ottamaan kantaa juuri poliisin motiiviin ja tuomitsemaan ehdotonta vankeutta, jos motiivissa on nähtävissä tahallisuutta lavastukseen.

Samat sanat Männikkö sanoi rikoskomisariosta: Jos hänet tuomitaan tahallisesta lavastuksesta, syyttäjien mukaan rangaistuksen on oltava yli kaksi vuotta ehdotonta vankeutta.

Jos tahallisuutta lavastuksessa ei ole, vaan kyse on "olisi pitänyt tutkinnanjohtajana tietää" -tilanteesta, syyttäjät esittävät hänelle vähintään noin 1,5 vuoden ehdollista vankeutta.

Molempia miehiä syyttäjät esittävät viralta pantaviksi, jos heidät tuomitaan syytetyistä rikoksista, sekä vaativat heitä menettämään silloin myös sotilasarvonsa.

Lisäksi syyttäjät vaativat toiselle rikosylikonstaapelille vähintään vuoden ehdollista vankeutta ja myös häntä tuomittavaksi viraltapantavaksi.

Törkeistä huumerikoksista vaaditaan heti vangittaviksi

Törkeistä huumausainerikoksista syytetyille jengipomolle ja kahdelle naiselle syyttäjät vaativat 8-11 vuoden vankeustuomioita.

Syyttäjien mukaan Aarnio, jengipomo ja naiset on tuomioiden tultua heti vangittava, jos heille annetaan pääjutusta pitkät vankeustuomiot.

Syyttäjät esittävät pakkovangitsemisia estääkseen henkilöitä esimerkiksi poistumasta silloin maasta.

Kahden naissyytetyn avustajat kysyivät syyttäjiltä, eivätkö he esitä tuomioihin alennuksia pitkän ja raskaan oikeusprosessin vuoksi.

Syyttäjä Männikkö vastasi, etteivät esitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lavastettu mies vaatii poliisilta 250 000 euron korvauksia

Syyttäjät: Osa huumepoliiseista pelasi rikollisten kanssa

Oikeus: Asianajajalla oli oikeus kieltäytyä todistamasta

Näin Aarnio-vyyhti etenee - käräjille vielä lisäpäivä