Syyttäjä vaatii Vihriälälle kovempaa tuomiota lahjusjutussa

Syyttäjä vaatii Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen entiselle puheenjohtajalle Jukka Vihriälälle kovempaa tuomiota Nuorisosäätiöön liittyvässä lahjusjutussa. Vihriälä kiistää rikollisen toiminnan ja vaatii syytteiden hylkäämistä. Korkein oikeus pui asiaa suullisessa käsittelyssä tiistaina. Tuomio annetaan myöhemmin.

Vihriälä sai hovioikeudessa kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Vihriälä oli oikeuden mukaan saanut Nuorisosäätiöltä ja sen läheisyhtiöiltä etuja noin 35 000 euron arvosta. Samaan aikaan säätiö oli saanut suuria avustuksia RAY:ltä. Eduissa oli kyse taulukaupoista ja Tallinnan matkoista.

Syyttäjä vaatii korkeimmassa oikeudessa, että Vihriälä tuomitaan törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Lähtökohtana on, että tuomio määrätään ehdottomana.

Ylen mukaan syyttäjälle riittäisi kuitenkin sekin, että Vihriälälle tuomittaisiin ehdollista vankeutta, jonka päälle tulisi yhdyskuntapalvelua tai sakko.

Vihriälä katsoo, että toiminnassa on ollut kyse tavallisesta vaalityöstä ja varainhankinnasta.