Syyttäjät: Auer oli väkivaltainen jo aiemmin

Syyttäjien mukaan Anneli Auerin ja hänen puolisonsa välillä oli lukuisia riitoja. Auer myös kohdisti mieheensä väkivaltaa ennen henkirikosta.

Syyttäjät perustavat väitteensä siihen, mitä Auerin lapset ovat kertoneet hovioikeuden Ulvilan murhajuttua koskevan ratkaisun jälkeen. Anneli Auer itse kertoi käräjä- ja hovioikeudessa, että perheessä oli kaikki hyvin.

-Elokuussa 2011 esiin tullut uusi todistelu osoittaa väitteen vääräksi ja päinvastoin osoittaa, että perheessä oli lukuisia ongelmia ja myös lapsiin kohdistunutta väkivaltaa, syyttäjien valituslupahakemuksessa sanotaan.

Syyttäjät yrittävät saada jutun korkeimman oikeuden käsiteltäväksi. He vaativat Anneli Auerille murhasta elinkautista vankeutta. Hovioikeudessa syyte Aueria vastaan hylättiin. Auer on kiistänyt jyrkästi syyllisyytensä.

Jutussa tapahtuneen käänteen eli lisätutkinnan taustalla on Anneli Auerin veli. Tämä otti hovioikeuden ratkaisun jälkeen yhteyttä syyttäjään ja toisti kerrotun mukaan sen, mitä Anneli Auerin kaksi lasta olivat kertoneet hänelle murhan ajankohtaan liittyvistä tapahtumista.

Syyttäjien mielestä uusi todistelu sulkee pois sen mahdollisuuden, että murhapaikalla olisi ollut perheen ulkopuolinen ihminen. Perheen poika on valituslupahakemuksen mukaan kuunnellut tilannetta oven takaa eikä ole kuullut kenenkään ulkopuolisen ääniä.

Syyttäjien mukaan elokuussa järjestetyissä kuulemisissa tuli ilmi, että Anneli Auer olisi uhannut lapsia ja kieltänyt heitä useaan kertaan kertomasta psykologeille, sosiaalityöntekijöille ja poliisille havainnoistaan.

-Sen sijaan heidän oli kerrottava muun muassa ulkopuolisesta tekijästä ja Annelin soittamasta hätäpuhelusta.

Poliisi tutkii väitteet
intiimistä kanssakäymisestä

Murhamysteerissä tapahtuneen käänteen takana on Anneli Auerin veli. Tämä otti elokuun alussa yhteyttä syyttäjään ja toisti sen, mitä Anneli Auerin kaksi lasta olivat kertoneet hänelle murhan ajankohdan tapahtumainkulusta. Asia selviää korkeimmalle oikeudelle jätetystä valituslupahakemuksesta.

Syyttäjien mukaan uusi todistelu sulkee pois mahdollisuuden, että murhapaikalla olisi ollut perheen ulkopuolinen ihminen.

Syyttäjät vaativat Auerille edelleen murhasta elinkautista vankeutta.

Korkein oikeus on päättänyt pitää toistaiseksi salassa osan syyttäjien Anneli Aueria koskevasta valituslupahakemuksesta. Lopullinen ratkaisu valituslupahakemuksen julkisuudesta tehdään myöhemmin.

Hovioikeus vapautti Auerin syytteistä kesällä.

Poliisijohto aikoo selvittää, pitävätkö Anneli Auerin lausumat intiimistä kanssakäymisestä peitepoliisi Sepon kanssa paikkansa. Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan selvitys on tuskin julkinen.

Anneli Auer sanoi Satakunnan Kansan haastattelussa muun muassa, ettei Seppo ollut ainakaan impotentti.

Peitetoiminnnan ohjeet kieltävät seksuaalisen kanssakäymisen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.