Syyttäjät valittivat kaikkien Aarnio-vyyhdin avainhenkilöiden tuomioista

Syyttäjät valittivat leppävirtalaisen Seija Kortekallio-Lammen seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen johtaneesta tuomiosta hovioikeuteen. Syyttäjät valittivat myös Jari Aarnion, Keijo Vilhusen ja Mari Romanon saamista tuomioista.

Aarnio, Kortekallio-Lampi, Romano ja Vilhunen tuomittiin Aarnion hasisliigan päätekijöinä Helsingin käräjäoikeudessa joulukuun lopussa.

Kortekallio-Lampi tuomittiin kolmesta törkeästä huumausainerikoksesta ja yhdestä huumausainerikoksesta, mutta käräjäoikeus hylkäsi kaksi huumerikossyytettä, joista toinen koski törkeää rikosta.

Aarnion osalta syyttäjät vaativat Aarniolle tuomiota myös hasiksen salakuljetuksen järjestelyistä niin kutsutun tynnyrisalakuljetuksen jälkeen. Aarnio tuomittiin törkeistä huumerikoksista vuosina 2010–2012, mutta oikeus hylkäsi vuoden 2013 tapahtumia koskeneen syytteen.

Myös pitkiä vankeustuomioita saaneet pääsyytetyt valittivat itse tuomioistaan. Käräjäoikeuden tuomioiden valitusaika päättyi perjantaina.

Valitusten sisällöt kokonaisuudessaan eivät ole vielä julkisia, vaan ne tulevat julkisiksi myöhemmin valitusprosessin aikana. Osa valituksia jättäneistä on rajannut valituksiaan koskemaan vain osaa syytteistä tai niihin liittyviä kohtia.

Tämän hetken tiedon mukaan kaikki tuomioita saaneet olivat ilmoittaneet tyytymättömyyttään tuomioihin ja suurin osa heistä jätti myös valitukset määräaikaan mennessä.

Syyttäjät ilmoittivat ensin tyytymättömyyttään tuomioihin kaikkien osalta, mutta eivät vieneetkään kaikki hylättyjä syytteitä hovioikeuteen.

Käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet kuuden syytetyn kohdalla. Syyttäjät ovat valittaneet ratkaisusta ainakin kahden Aarnion poliisityötoverin ja virolaisen poliisin osalta.

Asianomistajat hakevat lisää korvauksia

Lisäksi osa asianomistajista on ilmoittanut, että he haluavat hakea lisää korvauksia Aarniolta hovioikeudessa.

Aarnio rikoskumppaneineen määrättiin maksamaan esimerkiksi lavastuksen uhriksi joutuneelle miehelle korvauksia 8 000 euroa, kun mies oikeudessa vaati poikkeuksellisesta rikoksesta ennätyksellistä 250 000 euroa.

Kaikkiaan Aarnio tuomittiin maksamaan rikoshyötyä valtiolle noin 1,3 miljoonaa euroa yhdessä Vilhusen kanssa. Oikeus määräsi myös Aarnion pojan nimissä olleen talon Porvoossa myytäväksi Aarnion rikoshyödyn valtiolle saamiseksi.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aarnion ja jengipomo Vilhusen molemmat kymmeneksi vuodeksi vankeuteen. Heidät ja Kortekallio-Lampi vangittiin tuomion antamisen jälkeen ja he suorittavat jo vankeusrangaistuksiaan eri vankiloissa.

Seuraavaksi oikeus odottaa valituksista jätettäviä vastavalituksia. Niiden jättämiseen on aikaa kaksi viikkoa.

Alunperin valitusten jättöaika olisi ollut lyhyempi, mutta käräjäoikeus myönsi niille lisäaikaa asiakokonaisuuden poikkeuksellisen laajuuden vuoksi.

Helsingin hovioikeus aloittanee laajan vyyhdin seuraavan vaiheen käsittelyn ensi syksynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Muistiot paljastavat: Näin poliisijohto sotki valvonnan - luuli ongelmien jo ratkaistun

Kommentti: Kukaan poliisijohdossa ei myöntänyt, ettei ymmärrä

KRP:n tuomittu poliisi olisi halunnut selittää oikeudessa työtään - rahaa, ruokaa ja skootteriosto

Poliisi irtisanoi Aarnion työkaverin - jäi tuomiotta, mutta luottamuspula oli iso

Asianajaja sai Aarnion puhumaan itsensä pussiin

Kommentti: Aarnio-kirja vastaa kysyntään

Aarnio-oikeudenkäynnissä oli keksittyjä tarinoita: Veiko, rahalavastus ja puhelinten piilopaikka

KKO: Aarnion petostuomio voimaan - myös Trevocin johtajat vankilaan

Aarnion hasiksia päätyi Kuopioon tiedettyä isompi määrä

Uusi suunnitelma: Aarnio oli valmistelemassa jo uutta huumekauppaa

Uusimmat

Kotimaa

Budjettiesitys nostaa soidensuojeluohjelman ylös jäistä – "Nyt kannattaa myydä suojelualueita valtiolle ja tehdä verovapaita kauppoja"

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.