Tämä on Kuopion pahin kolaripaikka

Kuopion risteyksistä eniten onnettomuuksia sattuu nykyään keskustassa Kirkkokadun ja Vuorikadun risteyksessä. Risteys on kolaritilastoissa omaa luokkaansa.

Kaupunki muutti risteyksen väistämisvelvollisuutta viime kesäkuussa osana keskustan uusia liikennejärjestelyjä.

Katuja kaksisuuntaistettiin ja risteysjärjestelyjä muutettiin pitkin keskustaa, mutta muilla paikoilla vahingot eivät ole lisääntyneet.

Kun Kirkkokadun ja Vuorikadun risteyksessä sattui aiemmin yksi tai kaksi poliisin tietoon tullutta kolaria vuodessa, heinäkuun alun jälkeen paikalla on sattunut 22 poliisin tietoon tullutta kolaria, viimeisin niistä eilen.

Risteyksessä sattuu jatkuvasti myös vaaratilanteita, joissa kolarilta vältytään vain sillä, että etuajo-oikeutettua Vuorikatua ajava antaakin tietä oikealta kärkikolmion takaa eteen tulevalle. Näitä tilanteita on päivittäin.

Poliisi toivoo, että kuljettajat havahtuisivat seuraamaan liikennettä ja liikennemerkkejä.

Kirkkokatua ajavan pitää nykyisin väistää Vuorikatua ajavia - myös vasemmalta tulevia, koska Vuorikatu on etuajo-oikeutettu katu tässä risteyksessä.

Näin on siksi, että Kuopionlahdelta päin tulee linja-autoja. Ne jäisivät muuten talvella helposti risteyksessä olevaan loivaan mäkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.