Tänä syksynä kaadettiin lähes 200 karhua

Suomessa kaadettiin elokuun lopun ja lokakuun lopun välisenä metsästysaikana 196 karhua. Tämä on 17 karhua enemmän kuin viime vuonna, kertoo Suomen riistakeskus.

Maa- ja metsätalousministeriö oli asettanut karhujen metsästysvuodelle kaatojen enimmäismääräksi 263, mikä on 65 karhua enemmän kuin viime vuonna. Kaatolupia lisättiin, koska kannan kasvu halutaan pysäyttää tihentymä- ja vahinkoalueilla. Viime vuonna oli poikkeuksellisen paljon karhun aiheuttamia uhkatilanteita.

Poronhoitoalueella kaadettiin 33 karhua 60 karhun kiintiöstä. Viime vuonna alueella kaadettiin 54 karhua.

Suomen riistakeskus arvioi, että karhukanta on vahvistunut Suomessa tasaiseen tahtiin. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen kesäkuussa tekemän arvion mukaan Suomessa elää vähintään 1 660-1 780 karhua. Vuotta aiemmin kannan arvioitiin olevan 1 515-1 635 yksilöä. Vuonna 2000 karhuja oli arviolta 850.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Nainen hukkui Saimaan Yöveteen, mökkirannasta uimaan lähteneellä surullinen kohtalo Somerolla

Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan

Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa

Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa

Oppivelvollisuusiän noston kustannuksia epäillään, Etlan tutkija tukee silti esitystä – "Kustannukset menetetyistä työntekijöistä tulevat paljon kalliimmaksi"

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa, myös Pohjois-Savossa voi odottaa hellelukemia

Metelöivätkö naapurit tahallaan, vainoavatko sukulaiset vanhojen riitojen takia? Ikäihmisten elämää rajoittavan epäluulon syitä kannattaa selvittää

Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.