Tästä ideasta nousi raju kiista - Riitapukarit tulevat Kuopioon

Kuopiossa aloittaa lähes samanaikaisesti kaksi ravintoloiden hävikkiruokaa välittävää yritystä, jotka kävivät alkuvuodessa kovaa kiistaa palveluidean kopioinnista.

Tällä viikolla valtakunnallisen lanseerauksen teki Lunchie-applikaatio. Palvelu aloittaa toimintansa Kuopion lisäksi Helsingissä, Espoossa ja Tampereella.

Kuopiossa Lunchie-sovelluksessa ovat mukana S-ryhmän ravintolat Rustik, Frans&Sophie, Ehta, Rosso ja Amarillo.

Maanantaina puolestaan Kuopiossa ja Mikkelissä aloittaa ResQ-palvelu. Kuopiossa mukana ovat Intro ja Panza ja Mikkelissä liuta S-ryhmän ravintoloita.

ResQ aloitti maaliskuun alussa Helsingissä, Espoossa, Turussa ja Jyväskylässä.

Ruokapalvelu toimii mobiilisovelluksena ja internetissä. Lunchie-palvelu toimii iOS- ja Android-puhelimissa ja ResQ iPhone-sovelluksella. ResQ:n on myös tarkoitus ottaa käyttöön Android-sovellus.

Ravintolat tallettavat päivällä jäljelle jääneet hävikkiannoksensa ja ilmoittavat niistä palveluun rekisteröityneille asiakkaille.

Asiakas näkee sovelluksesta tarjonnan, tilaa annoksen ja noutaa sen ravintolasta. Esimerkiksi ResQ-palvelun kautta ostetun annoksen hinta on 3–6 euroa.

ResQ:n toimitusjohtaja Tuure Parkkinen työskenteli hetken aikaa Lunchie-palvelua suunnitelleen Bytebuffetin toimitusjohtajana. Parkkinen sai kuitenkin potkut työstään, jonka jälkeen hän lanseerasi ResQ:n.

Bytebuffetin hallituksen puheenjohtaja Niko Vähäkuopus syytti julkisuudessa Parkkista, että tämä oli kopioinut konseptin Lunnchie-applikaatiosta.

Parkkinen toteaa nyt Savon Sanomille, ettei asiasta ole ollut puhetta viime aikoina.

– Helmikuun jälkeen ei mitään ole kuulunut. Onneksi hekin (Bytebuffet) ovat päättäneet keskittyä ruokahävikin ratkaisemiseen tappelun sijaan.

Myös Lunchien toimintaa pyörittävä Ville Virmala sanoo, että yritys keskittyy nyt omaan toimintaansa.

– Olemme selkeästi kilpailijoita keskenämme hävikkiruoan suhteen. Lunchie on kuitenkin kehittynyt huomattavasti isommaksi kuin vain hävikkiruokaa välittäväksi palveluksi.

Sekä Parkkinen että Virmala toteavat, että asiakkaat ratkaisevat, onko Kuopiossa tilaa kahdelle palvelulle.

Pääkaupunkiseudulla kiistaan on osallistunut kolmaskin yritys, BuffetGo, joka syyttää Bytebuffettia ja ResQ:ta oman konseptinsa kopioinnista.

Uusimmat

Kotimaa

Paikallispolitiikan kultapoika ja keskustasäätiöiden vakiokasvo

Perttu Nousiainen Viron tv:ssä: Ihmiset tekevät myös virhearviointeja"

Suomi aloittaa puheenjohtajuuden Euroopan yhteistyöjärjestössä – esillä kysymys Venäjän jäsenyydestä järjestössä

Hyväntekijän viittaa kantanut lelusalakuljettaja on tänään tuomiolla muun muassa talousrikoksista

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.