Tätä testiä Kuluttaja-lehdeltä on pyydetty pitkään: halvin olikin paras

Halvin voi olla myös paras, selviää Kuluttaja-lehden tekemässä vessapaperitestissä. Testin voittajaksi selviytyi Lidlin Folrallys, joka pärjäsi sille tehdyissä laboratoriotesteissä parhaiten. Lehden mukaan paperi on kestävää mutta se hajoaa putkistossa erinomaisesti.

Käyttäjien suosikiksi nousi Lambi, joka sai testaajiltaan täydet pisteet lähes kaikissa arvioiduissa olosuhteissa. Käyttäjät arvioivat vessapapereita muun muassa pehmeyden ja imukyvyn mukaan.

Testissä tutkittiin kolmikerroksisia vessapapereita. Verrokkina oli kaksikerroksinen X-tra, joka ei pärjännyt useimmille kolmikerroksisille papereille. K-Menua lukuun ottamatta kaikki paperit saivat joko hyvän tai erittäin hyvän kokonaisarvosanan.

Lehden artikkelissa huomautetaan, että testiä on toivottu jo pitkään. Jokainen suomalainen käyttää vessapaperia keskimäärin 60 rullaa vuodessa.

Testissä tosin huomattiin, että paperin määrässä voi olla suuria eroja. Floralys-rullassa on yli 8 metriä enemmän paperia kuin lyhimmässä rullassa, Lotus Soft Embossa. Testissä olleita pakkauksia kohti ero on 118 metriä.

Lidlin Floralys on kolmikerroksisista papereista halvinta, kun paperin määrä otetaan huomioon. Kalleinta on Lotus Soft Embo.

Kuluttaja-lehden artikkelissa myös kerrotaan, että suurin osa testin muista wc-papereista valmistetaan Suomessa, pääosin suomalaisista raaka-aineista. Voittajaksi noussut Floralys valmistetaan kuitenkin Ruotsissa, ja siihen käytetty selluloosa on peräisin Saksasta, Ruotsista, Espanjasta ja Brasiliasta.