Kansanedustajat vaativat Fimeasta kestävää päätöstä: "Täysin edellisten hallitusten tekemien linjausten ja päätösten vastaista"

Savo-Karjalan kansanedustajat esittävät Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean päätoimipaikan ja toiminnan keskittämistä lopullisesti Kuopioon, vaalipiirin kansanedustajat kertovat tiedotteessaan.

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä ehdotti tänään julki tulleessa raportissaan, että Fimean päätoimipaikka olisi Helsinki eikä Kuopio.

– Tämä on täysin edellisten hallitusten tekemien linjausten ja päätösten vastaista, toteavat vaalipiirin kansanedustajat.

Vuonna 2009 sosiaali- ja terveysministeriö päätti Fimean siirtämisestä Kuopioon vuoden 2014 loppuun mennessä. Sitten vuonna 2012 siirtymisaikaa pidennettiin neljällä vuodella vuoden 2018 loppuun.

Savo-Karjalan kansanedustajien mielestä Fimeaa on kehitettävä yhtenä kokonaisuutena ja lopetettava kehittämiskeskuksen nykyinen hajautettu toiminta. Lisäkustannuksia syntyy nimenomaan nykyisen toiminnan hajanaisuudesta, mikä heikentää osaltaan myös koko lääkealan kehitystä.

– Kuopio ja Itä-Suomen yliopiston toimintakenttä tarjoavat edelleen Fimean uudistamiselle ja kehittämiselle parhaan kasvupohjan koulutuksen, tutkimuksen ja myös kansainvälisyyden suhteen. Myös turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen henkilökunnalle Kuopion seutu tarjoaa erinomaiset elämisen edellytykset, toteavat kansanedustajat yhteisessä kannanotossaan.

– Nyt tarvitaan hallituksen poliittinen päätös Fimean päätoimipaikan ja toimintojen keskittämisestä Kuopioon, vaativat alueen edustajat.

Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajien puheenjohtajana toimii Kari Kulmala (ps.) Rääkkylästä ja varapuheenjohtajana lapinlahtelainen Sari Essayah (kd.).

Fakta: Fimean siirrosta Kuopioon päätettiin vuosia sitten

– Fimea perustettiin vuonna 2009, kun se edeltäjä Lääkevirasto lakkautettiin.

– Fimea valvoo lääkkeitä, veri- ja kudostuotteita sekä kehittää lääkealaa. Se myös kilpailee Euroopan lääkeviraston toimeksiannoista.

– Sosiaali- ja terveysministeriö päätti vuonna 2009, että Fimea siirretään Kuopioon vuoden 2014 loppuun mennessä.

– Vuonna 2012 siirtymisaikaa pidennettiin vuoden 2018 loppuun, koska viraston henkilöstön halukkuus muuttaa Kuopioon oli vähäistä. Lisäksi Fimeasta oli irtisanoutunut alueellistamispäätöksen takia noin 70 ihmistä.

– Viraston päätoimipaikka sijaitsee tällä hetkellä Kuopiossa. Viime vuoden lopussa Fimeassa työskenteli Helsingissä 163 henkeä, Kuopiossa 56 ja Turussa 6.

Lue lisää Fimean uudesta käänteestä keskiviikon Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ministeri lupaa päätöksiä muutaman viikon sisään

Päätoimipaikaksi suositellaan Helsinkiä

Fimea: Lääketeollisuus kriittisenä alueellistamiselle

Fimeasta taas uusi selvitys

Uusimmat

Kotimaa

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000.

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa – helleraja voi paukkua lauantaina Kuopiossakin

Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa

Bukarestista saapuneet ohjattiin suoraan koronatestiin Helsinki-Vantaalla – Testistä voi yhä kieltäytyä, mutta tulevaisuudessa viranomaiset voivat määrätä matkustajia menemään suoraan testiin

SDP:ssä halutaan kansalaisille mahdollisuus esittää keskustelualoitteita päätöksentekijöille – aloitteita voisi tehdä kunta-, maakunta-, eduskunta- ja EU-tasolla

Mannerheimin salonkivaunu töhrittiin Mikkelissä, spraymaali imeytyi ainutlaatuisen vaunun puupaneeleihin –  Museojohtaja: "Kyllä tässä aika suuri vahinko on tehty"

Someron tulipalossa pahoin palanut mies kuoli sairaalassa – naisystävää epäillään omakotitalon sytyttämisestä

Vanhanen: Uusia koronatukia yrityksille ei ole näkösällä – viennin mahdollinen hyytyminen suurin huolenaihe

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.