THL: Suomessa on kuollut nyt 48 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin

Suomessa on kuollut nyt 48 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Määrä on noussut eilisestä 6:lla. Sitä ennen luku oli noussut 2:lla keskiviikosta.

Sairaalahoidossa on koko maassa 236 ihmistä, joista tehohoidossa 81. Sairaalahoidossa olevien määrä on hieman vähentynyt eilisen tiedoista, joiden mukaan sairaalassa oli 244 potilasta, joista 82 tehohoidossa.

Neljä uusista kuolleista on Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueelta, yksi Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) erityisvastuualueelta ja yksi Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) erityisvastuualueelta.

35 kuolleen ikä on tiedossa. Kuolleiden mediaani-ikä on 81 vuotta. 40–59-vuotiaita kuolleita on 2, 60–79-vuotiaita on 11 ja yli 80-vuotiaita 22. Kuolleista 69 prosenttia on miehiä ja 31 prosenttia naisia.

Suomessa on nyt varmistettuja tartuntoja 2 769

THL kertoi aiemmin tänään uusista varmistetuista koronavirustartunnoista. Suomessa on nyt varmistettuja tartuntoja 2  769, joista uusia tartuntoja on 164.

Eilen uusia tartuntoja ilmoitettiin 118, keskiviikkona 179 ja tiistaina 132. Uusien tartuntojen määrä on siis pysytellyt jotakuinkin samalla tasolla.

Eniten tartuntatapauksia on yhä Helsingissä, jossa niitä on 955. Espoossa tapauksia on 275 ja Vantaalla 195.

Eniten tartuntoja on ikäryhmässä 50–59 vuotta, 589 tapausta. 40–49-vuotiaissa on 511 tapausta. 400–500 tartuntatapauksen luokassa ovat sekä 20–30-vuotiaat että 30–39-vuotiaat. Muissa ikäryhmissä tartuntoja on todettu huomattavasti vähemmän. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että todetut tartunnat ovat vain pieni osa kaikista tartunnoista, koska vain osa testataan.

Miehiä ja naisia on tartunnan saaneista liki sama määrä: naisia 50,8 prosenttia ja miehiä 49,2 prosenttia.

Uudellamaalla on selkeästi eniten tartuntoja sekä määrällisesti että suhteessa asukaslukuun. Uudellamaalla on 103 tapausta 100  000 asukasta kohden.

Seuraavaksi eniten tapauksia suhteessa väkilukuun on Lappiin kuuluvan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella, 56 tapausta 100  000 asukasta kohden. Koronavirustartuntoihin liittyviä lukuja voi tarkastella THL:n karttasovelluksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sateet leviävät yöksi maan etelä- ja keskiosiin – maanantaiksi luvassa sadekuuroja ja tuulenpuuskia

Melkein joka taloudessa on kaapeissa hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Hallitus pohtii, voisiko Alkosta olla ratkaisuksi pienpanimoiden ahdinkoon – valikoimaa lisää hyllyille ja kotiinkuljetusta?

Kotimaan matkailubuumissa vuokra-autot viedään käsistä – "Edulliset autot ovat käytännössä loppu"

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja runsaat 7 000

Hallitus haluaa purkaa ulkoistettujen sotepalveluiden jättisopimukset – tavoite saattaa törmätä perustuslakiin ja EU-direktiiviin

Ylinopeutta ajanut mies jäi poliisin haaviin 2  800 nuuskapurkkia autossaan – kahta parikymppistä joensuulaista epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.