TS: Kirjeistä rahaa vieneelle ehdollista

Rahaa ja rahanarvoista tavaraa kirjeistä vienyt postinkuljettaja on tuomittu kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen, kertoo Turun Sanomat. Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen varkauteen ja viestintäsalaisuuden loukkaukseen.

Turkulainen 22-vuotias mies kuljetti postilähetyksiä Turun ja Kuopion välillä. Vuoden 2009 aikana hän anasti ainakin 124 eri ihmisen kirjeistä rahaa ja esineitä yhteensä noin 5 000 euron arvosta.

Valtaosassa kirjeitä oli 20-80 euroa. Joukossa oli myös 100:n, 200:n ja 300 euron suuruisia lähetyksiä.

Oikeus määräsi miehen maksettavaksi erilaisia vahingonkorvauksia noin 6 000 euroa. Postiyhtiö Itellalle mies joutuu maksamaan 2 100 euroa asian selvittelykustannuksia.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.