TS: Liikennevalvonnan huumeseula vuotaa

Euroopan liikennepoliisijärjestön uusi puheenjohtaja Pasi Kemppainen on huolissaan huumausaineiden valvonnan tehottomuudesta liikenteessä, kirjoittaa Turun Sanomat.

Järjestön mukaan Euroopan teillä huumaus- ja lääkeaineiden vaikutuksen alaisena ajavat kuljettajat ovat vuosittain osallisena yli 5000 tieliikennekuolemaan. Tämä on 17 prosenttia kaikista tieliikennekuolemista. Joissain Euroopan maissa huumeet ovat syynä liikennekuolemiin jo useammin kuin alkoholi.

Kemppaisen mukaan Suomessakin on korjattavaa sekä lainsäädännössä että poliisin taidoissa. Suomessa esimerkiksi ratsioissa luotetaan enemmän huumetesteihin kuin silmämääräisiin arvioihin.

- Huumausaineen käytön selvittäminen on vaikeaa. Poliisin pitää osata lukea henkilön ulkoisia piirteitä, kuten pupillien kokoa, Kemppainen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000.

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa – helleraja voi paukkua lauantaina Kuopiossakin

Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa

Bukarestista saapuneet ohjattiin suoraan koronatestiin Helsinki-Vantaalla – Testistä voi yhä kieltäytyä, mutta tulevaisuudessa viranomaiset voivat määrätä matkustajia menemään suoraan testiin

SDP:ssä halutaan kansalaisille mahdollisuus esittää keskustelualoitteita päätöksentekijöille – aloitteita voisi tehdä kunta-, maakunta-, eduskunta- ja EU-tasolla

Mannerheimin salonkivaunu töhrittiin Mikkelissä, spraymaali imeytyi ainutlaatuisen vaunun puupaneeleihin –  Museojohtaja: "Kyllä tässä aika suuri vahinko on tehty"

Someron tulipalossa pahoin palanut mies kuoli sairaalassa – naisystävää epäillään omakotitalon sytyttämisestä

Vanhanen: Uusia koronatukia yrityksille ei ole näkösällä – viennin mahdollinen hyytyminen suurin huolenaihe

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.